Citronmarängcupcakes
12 st normalstora muffins.
Du behöver:
115 g smör, rumstempererat
drygt 1 dl (100 g) strösocker
2 ägg
2 dl (115 g) vetemjöl
rivet skal och saften av 1 citron
3 msk lemon curd
Granering:
1 3/4 dl (150 g) strösocker
2 äggvitor
Sätt ugnen på 180 grader. Ställ muffinsformar på en muffinsplåt eller en vanlig plåt.
Vispa ihop smör och socker i en skål till en vit och pösig smet.


Slå sedan i äggen, ett i taget.

Rör ner mjölet.


Tillsätt sedan rivet citronskal och citronsaft.


Lägg en rejäl klick smet i formarna, men spara lite!

Gör en fördjupning i mitten med hjälp av baksidan av en sked och klicka ner lite lemon curd.

Fördela resten av smeten i formarna. De översta är övertäckta.

Grädda ca 17 min till muffinsen rest sig och är gyllenbruna. Kontrollera att de är klara med en provsticka. Lägg för att svalna på galler.
Så här såg mina ut när de var klara, helt bleka, men torra inuti, vågade inte göra de torrare bara för färgens skull.


Lägg socker och äggvitorna i en skål och placera den över en kastrull med sjudande vatten. Vispa hela tiden med elvisp i ca 5 min tills blandningen är tjock och blank och så fast att den inte ändrar form.



Fyll en garneringsstrut med stjärnformat munstycke med maräng och spritsa ut på muffinsen. Eller fördela marängen på muffinsen med en sked. Marängen stelnar efterhand. För mjukare maräng räcker det att muffinsen får stå i 30 min. För hårdare maräng behöver de stå i minst 3 timmar.




Vääldigt goda!
Uppdaterar med fler bilder sen!