Mjukglasscupcakes!

Så här ser de ut när de är färdiga :)
Vi börjar med att placera ut 8 formar på plåt, eller i mitt fall, 12 formar på muffinplåt! :)
Sätt ugnen på 180 grader!
Mjukglasscupcakes:
175 g rumstempererat smör
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
2½ dl mjöl

Dela smör i en bunke och tillsätt strösocker.

Vispa tills det är lätt och pösigt. Tillsätt vaniljsocker och vispa lite till.

Tillsätt sedan ägg, ett i taget, och vispa.

Ha nu i mjöl och vispa. Du kan även ha i 55 g malda mandlar nu, men det hoppade jag över.

Det ska nu vara en jämn, krämig och fin smet. Är den grynig, ha i lite mjöl!

Fördela smeten i formarna och grädda mitt i ugnen 20-25 minuter, eller tills muffinsen är gyllenbruna och spänstiga i konsistensen.


Sedan är det dags att göra smörkrämen!
Smörkräm:
225 g rumstempererat smör
1 msk grädde eller mjölk
6 dl florsocker
Rör ihop smör och grädde och sikta sedan ner florsockret lite i taget och vispa till en mjuk smet.

Och sedan så bryter vi lite choklad i en skål över vattenbad..

...och låter det smälta!

Och ringla det i ett fint mönster på bakplåtspapper eller i en muffinform.

Spritsa ut smörkrämen med en sprits eller plastpåse, strö över lite strössel och sätt i en chokladbit!


Mumsiga mjukglasscupcakes! :) Dock lite för söta för mig, men det betyder ju bara att någon annan får mer ;)