Morots-cupcakes

Fick lust att baka lite för någon vecka sedan. De till höger är morots-cupcakes! :)







Ingridienser:
Muffins:
200 g smör
4 dl socker
2 ägg
4 msk bakpulver
2 msk vaniljsocker
2-3 tsk kanel
3 dl riven morot
8 dl mjöl
3 dl grädde eller mjölk
Frosting:
1 dl vispgrädde
200 g philadelpia ost
1-2 dl florsocker
1/2 lime
1. Sätt ugnen på 200 c. Vispa smör och socker vitt och pösigt. Blanda sedan i äggen och vispa ytterligare. Blanda alla torra ingredienser och blanda i lite i taget. Tillsätt sedan grädden/mjölken. Och blanda sist i morötterna.
Klicka ut i muffins formar, ungefär 2/3 dl av formen ska va fylld. Grädda i ugnen i ca 15 min eller tills du ser att de är gyllenbruna.
2. Vispa grädden. Lägg philadelphian i en bunke och sikta över florsockret, pressa i en halv lime och vispa till en slät smet. Ha sedan i grädden och vänd tills det blir ganska fast och går att forma utan att det rinner iväg. Du kan variera sötman i frostingen med florsockret, eftersom det blir ganska tjockt lager på en cupkake gjorde jag den inte allt för söt.
Jag gjorde dock bara halva satsen muffins, och hela satsen frosting, och det gick åt! ;) Tog med mig till skolan, och de tog slut lääskigt fort... Det är så kul att baka när någon äter det och till och med gillar det jag gör! :D
De här receptet hittade jag på Viktor Hagströms blogg, klickklick!