Emma Bengts

Live the life you love, and love the life you live!

Det börjar närma sig!

Publicerad 2011-12-31 16:46:34 i Min vardag & annat okategoriserat




Emma och Johanna är väldigt sociala, vi sitter mittemot varandra med varsin laptop framför oss, musiken dunkar och snart ska vi börja med maten!



¨
Är inte riktigt klar än, men så här kommer jag nog se ut idag :)


Nu väntar vi på Linda och Vide som har resten av ingridenserna så att vi kan börja laga mat! Menyn läggs ut i bildform senare :)

Återkommer strax före 12 för den som har tråkigt och råkar klicka in på min blogg ;)


Klappat och klart!

Publicerad 2011-12-30 17:11:53 i Min vardag & annat okategoriserat




Så. Nu är nästan allt klart inför imorgon! Menyn är klar tack vare några kompisar (!?), kläderna är klara, vännerna är klara, platsen är klar, musiken nästan klar och tomtebloss (det viktigaste av allt) är klart! ;)

Ikväll blir det färdigmat, som vanligt på fredagar, så vi får väl se vad jag ska knöka i mig. Knöka..?


Snygga tjejer från 8an. Eh.

Seg dag..

Publicerad 2011-12-30 15:35:25 i Min vardag & annat okategoriserat



Mysigt att vakna när solen är framme och när man mår nästan helt bra! :D Har snackat med Jojjo och Linda nu för ett tag sedan, vi försöker klura ut menyn till imorgon... Efterrätten, drickan och snackset är klart, men tror att vi behöver en förrätt och huvudrätt också. Men då är den stora frågan: VAD ska vi äta?! Förslag tack.

Mjukisbyxor och morgonrockströja på mig, orkar inte duscha och byta om och fixa... Trött Emma!


Hemkommen!

Publicerad 2011-12-29 23:52:47 i Min vardag & annat okategoriserat




Nyss sett The Stig-Helmer Story på bio, och den var riktigt bra! :) Fortfarande ont i ryggen, men vad gör man? Under filmen drack jag en halv flaska mineralvatten citron och mumsade i mig ett rör med center. Låter inte mycket, men det räckte gott och väl när man redan mår illa på vägen till bion. Vill ju inte att det ska bli som den gången med Jojjo...

Sova snart, eller i alla fall försöka. Hade väldigt sömnsvårigheter natten igår till idag. Strax efter jag hade lagt mig blev jag klarvaken, så där låg jag i mörktret och läste nästan halva min bok som jag håller på med. Och när jag tillslut hade lyckats somna vaknade jag 3-4 gånger av att jag låg på kanten och höll på att trilla ur sängen. Ni vet känslan när man precis hinner hoppa tillbaka i sängen? En liten chock då.. ;)

Så här söt var jag på bion idag!




Hemsk blixt #1


Nyttnyttnyttnytt :)


Nu ska jag stänga av datorn, göra mig i ordning, lägga mig i sängen, läsa några kapitel i min bok, somna sött, sova ut ordentligt och sedan vakna pigg, kry och glad! Tror ni det går?

Natti :love:

The Stig-Helmer Story

Publicerad 2011-12-29 23:25:22 i Filmer och böcker





Nyss sett denna film på bio, och den var urgullig! Skrattade gott flera gånger, och alla är så söta, speciellt Stig-Helmer och hans kompis norrmannen (glömt namnet). :) Verkligen värd att se!

Om 2½ timme..

Publicerad 2011-12-29 18:20:44 i Min vardag & annat okategoriserat



..bär det av mot stan för att se Stig-Helmer Story! :) Men innan dess blir det att äta lite, byta om, fixa mig lite smått och käka värktabletter för ryggen. Att smärtan aldrig ska försvinna :( Skulle ha bakat muffins idag också, men kände inte riktigt för det, så vi får väl se hur det blir!

Läängtar till skolan börjar igen, att få träffa alla söta tjejer och andra på skolan, och att få ork till att gymma! Gymmet kommer bli min bästa vän 2012! Beach-kroppen 2012, here I come!



All I Want For Christmas

Publicerad 2011-12-29 16:32:01 i Filmer och böcker






Underbar film! Den handlar om en flicka som önskar sig att hennes mamma och pappa ska gifta sig igen, och hennes storebror gör allt för att få hennes önskan att gå i uppfyllelse. Den handlar om julen, men det är en sådan film som man lätt kan se året om. Finns småsaker som inte är så bra, annars är filmen värd att se!!

Läs mer!

Avslappnad!

Publicerad 2011-12-29 14:40:44 i Min vardag & annat okategoriserat



Lyckades komma upp tidigt idag, redan vid 11! Skönt :) Nu sitter jag i sängen och lyssnar på musik. Ikväll blir det bio med familjen, det ska bli trevligt!


Linne som jag fick i julklapp!


Tyckte att det stod 29 dec på almanackan? Det är något som inte stämmer här..



Det är så här det ska se ut nu... Fast jag klagar inte, jag gillar värme! :)



Ring 50:- H&M


Armband 50:- Glitter


T-shirt 65:- Only


T-shirt 80:- Only


Treggings 90:-/st Vero Moda


Kofta 100:- Gina Tricot


Grovstickade supermjuka strumpbyxor 50:- H&M

Det var nästan allt jag handlade igår!


Nu tänkte jag dra igång en film och mysa lite innan det kommer hem en massa folk och rasslar och låter.. ;)


Puss

Mellandagsrean

Publicerad 2011-12-28 22:55:49 i Min vardag & annat okategoriserat




Har varit på mellandagsrean med Jojjo idag, och i början var det nästan inge folk alls, men efter någon timme var det fullt. Hade det trevligt och mysigt i alla fall :)

Hittade lite saker som jag köpte. Det blev 2 par byxor, 2 t-shirts, 1 par strumbyxor, 1 kofta, 1 ring, 1 armband, 1 par trosor och 1 deo :) Lunchade på Wayne's, där blev det en lax-sallad. Mums! Bilder kommer, mår inte så bra just nu, så ska nog gå och lägga mig. Vill ju inte ha feber på nyårsafton!





Vad händer på nyår då? :)

Puss

Borde gå och lägga mig...

Publicerad 2011-12-27 23:53:42 i Min vardag & annat okategoriserat




Eftersom jag ska upp tidigt imorgon borde jag egentligen ligga i sängen nu, men med en bra film på tv, intressanta saker på internet och världens ryggsmärta som plötsligt uppstod under en sträckning så känns det bättre att sitta kvar i soffan. Känns bra när jag sitter stilla, men när jag rör mig tappar jag andan i några  sekunder och det strålar ner i benen, skönt...



Upp om 8 h, kommer säkert gå jättebra... Eller? We'll see.


kÄrLeK

-

Publicerad 2011-12-27 16:33:09 i Min vardag & annat okategoriserat





Sitter framför tv'n med hörlurar och lyssnar på musik. Kom upp runt halv 1 tack vare styvbror Johan som väckte mig! Känner mig lite halv idag, har humörsvängningar och är inte alls hungrig. Lika bra att jag håller mig för mig själv alltså, vill inte bli osams med mamma.

Imorgon blir det nog Falun med Jojjo, saknar henne! Lunch och shopping låter sjukt lockande, så det får nog bli så! :) Dock ska jag skriva ner saker jag får köpa, annars kommer det inte sluta bra. Mellandagsrean brukar vara farligast av alla reor, speciellt när man fått pengar i julklapp.


400:-


Ska sätta in det mesta på banken, bättre att spara än att slösa!

Nu blir det musik-film-bildredigering-mat-vila! Puss!

God morgon!

Publicerad 2011-12-26 15:55:38 i Min vardag & annat okategoriserat



Nej, jag har inte precis vaknat, men jag har nyss kommit ur min bloggvila. Hade ingen lust och ork att gå in på datorn varken igår eller tidigare idag..

Julafton var riktigt mysig! Vi var nere hos moster, och där åt vi ett jättegott julbord, kollade på Kalle och Calle, öppnade julklappar och tog massor av fina och roliga bilder! Stannade hos moster över natten, och jag, Åsa och Björn började fixa lite med en till musikvideo som vi lägger upp snart! :) Fick massor av fina presenter, bilder dyker upp lite här och där!

juldagen blev jag hämtad av syster Helena och bror Micke, och så åkte vi till pappa, där även styvmor Gunilla och bror Marcus var :) Vi åt jättegod mat, julgodis, fika, och så öppnade vi (jag) julklappar! Mysmys! Fick även en kasse med kläder av Helena, jättefina kläder, och allt passade! :) Tack! :love:

Förresten, ni missade väl inte Danny på julafton? :) Härliga snygga kille! ;)

Nu ligger jag i sängen, ovanpå täcket. Tänkte dra igång en film, sedan bär det av mot moster en sväng!



Mystofflor! Har ni inte sånna här, skaffa! Sjukt skönt! Kan inte gå utan nu ;) :love:


11-11-11

Publicerad 2011-12-23 18:29:42 i Filmer och böcker





Såg nyss klart den här! Vet inte riktigt vad jag tycker om den, den är bra ibland, och ibland inte. Förstod inte allt, men det kan bero på att jag har sett filmen vid 3 olika tillfällen, lite i taget. Men den är helt okej, fast ganska speciell.

Läs mer!

Sådärja!

Publicerad 2011-12-23 16:36:17 i Min vardag & annat okategoriserat




Då var jag hemma igen då! :) Jag och mamma åkte in til stan och fixade lite saker, och sen så bjöd hon mig på salladsbuffé på Café Vi 3 :D Gott! Sedan åkte vi hem, jag slog in lite julklappar och kastade ner kläderna från 2 hyllor i min garderob i en stor säck, måste ju börja ta ner lite kläder till 11an! Efter det kom vi på att vi glömt köpa en bingolott till mig, för en sådan kan man verkligen inte vara utan när det är uppesittarkväll! ;) Valde mitt turnummer 9, så nu är det bara att hoppas och vänta och se.

Åsa och Björn var förbi en sväng nyss och lämnade mina svarta jeans som Åsa lånat av mig, och så pratade vi lite om imorgon. Gud vad roligt det ska bli!!

Nu tänkte jag packa upp första säcken med kläder, det är hur mycket som helst, och det kommer bli minst 3 säckar till... Tänkte stryka och rensa lite också, det är ett nödvändigt ont.







Dan före dopparedan!

Publicerad 2011-12-23 10:47:16 i Min vardag & annat okategoriserat



Och till allas förvåning är Emma vaken nu! Duktig som jag är (?) satt jag väckarklockan i morse, så nu blir det att göra sig klar för att sedan följa med mamma till stan och fixa de allra sista julklapparna! :) Imorgon är det julafton. Imorgon. Helt underbart!

Senare idag blir det att slå in julklappar, träffa Åsa, kanske träffa Mikaela, kaaanske träffa Linda och byta julklappar(?) och sedan bara mysa! Nu är nog allt klart inför julen, hur ser det ut för er? Stressade?

Åååh vad jag älskar julen! Är helt ivrig :) Kom nyss på vad syster ska få av mig också!




Juste, det är ju idag man får provsmaka julskinkan, mums!


?!

Publicerad 2011-12-22 22:02:10 i Min vardag & annat okategoriserat


Vad i?! Sitter folk och väntar på att han ska uppdatera så att de snabbt kan gilla, kommentera och dela? Dock var jag lite seg, alla de där kommentarerna osv var där redan efter 30 sek.


Jul-lista!

Publicerad 2011-12-22 19:27:42 i Min vardag & annat okategoriserat





Pepparkakor - Lussebullar
Ischoklad - Marsipan
Köttbullar - Prinskorv
Julkorv - Julskinka
Lax - Sill
Revbensspjäll - Janssons frestelse
Ris a la malta - Risgrynsgröt
Rullsylta - Pastej
Glögg - Julmust
Ge - Få
Hemma - Borta
Utomlands - Sverige
Mysteriet på Greveholm - Dieselråttor och sjömansmöss
Chokladkalender - Paketkalender
Plastgran - Äkta
Arne Weise - Ernst






Hur och med vilka ska du fira jul i år?
Jag, mamma och G kommer fira jul nere hos moster och hennes man, tillsammans med mormor och mina 2 kusiner på mammas sida :)

Vad önskar du dig i julklapp?
Jag önskar mig egentligen ingenting, jag har allt jag behöver, och lite till...

Vilken scen är bäst ur Kalles Jul klockan 15 på julafton?
Julklappsverkstaden såklart!

Brukar dina julaftnar leva upp till dina förväntningar?
De sista åren har det gjort det.

Har du firat jul utomlands någongång?
Nej, men skulle gärna vilja göra det.

Vilket jullåt är den bästa?
Tycker om många, men måste nog säga "Välkommen hem" med E.M.D. :love:

Vilken julfilm är den bästa?
Oj, det finns så många, så jag vet inte riktigt...

Har du varit Lucia någongång?
Yes!

Berätta om ett julminne som betyder mycket för dig:
Förra året var vi och firade jul nere hos moster, precis som i år, och det är helt underbart! Vi äter tillsammans, kollar på Kalle tillsammans, öppnar julklappar tillsammans och tar massor av bilder! Förr om åren firade vi inte jul tillsammans, utan vi bara träffades på kvällen, men nu är det som det ska vara, precis som när jag var liten :)



Listan och frågorna är kopierade från bloggen Madeinjapan!



Bild på mig själv i kulan :D

2 dagar kvar!

Publicerad 2011-12-22 15:55:39 i Min vardag & annat okategoriserat




Gud vad glad man blir när man vaknar, tror att klockan är 9, kollar på mobilen och inser att den är strax före 16.. Jaja, desto snabbare blir det jul! Ska nog kliva upp nu och duscha och käka lite, och sedan försöka att få något gjort. Eller så råkar jag lägga mig i soffan med lite choklad, det är äckligt gott just nu!

Men tänk att det är jul i övermorgon! Handlat klart alla julklappar? Det har jag gjort, nästan i alla fall. Blir att fixa de sista imorgon, och sedan slå in allt. :)



Mormors julgran som jag klätt, och bilden blev tagen i all hast, så det ser lite konstigt ut...


Nu är det bäst att jag kliver upp innan mamma och G kommer hem! Om de inte redan är hemma? Vet inte ens vem som är hemma.. Men jag är ganska säker på att ingen är vaken, för det är vääldigt tyst i huset. Aja, god morgon! :)


Hur blev det så här?!

Publicerad 2011-12-21 23:55:01 i Min vardag & annat okategoriserat



Blev ingen tur till mormor idag. Det enda storslagna jag har utfört idag var att ta en låååång promenad till 4an (högst 75 m).. Skönt det i alla fall! ;) Annars har min dag bestått av sömn, sömn, film, sömn, vatten, lite mat och vila!

Satt nyss och funderade på varför jag var så grymt pigg. Kollade på klockan och insåg att den snart är 24, men för mig känns det som att klockan skulle vara 15. Första dagen på lovet och jag har redan lyckats vända på dygnet. Duktigt Emma!

Imorgon ska jag nog försöka kliva upp liiite tidigare om det är möjligt, kommer väl ändå inte kunna somna de närmaste timmarna... Så har ni tråkigt eller inte kan sova så är jag social via sms! ;)

Bjuder på en bild från gårdagen.. Vet inte vem som har tagit bilden, vet inte vad klockan var, tänker inte nämna vilka som är på bilden och ja, jag la ut den suddiga med flit ;)




Pigg och glad...

Publicerad 2011-12-21 16:22:59 i Min vardag & annat okategoriserat



Ja, idag mår man som man förtjänar! Men det härliga är att jag bara är trött med lite illamående, annars känner jag mig "som vanligt". :) Hade i alla fall sjukt kul igår! Kvällen började på pizzerian i gbo med Elionore, sedan bar det vidare av mot Falun och hem till Matilda och Emma. Där var vi liite för länge, bara 2 av oss alla hann med bussen till lugnet, så jag och 2 till lyckades få skjuts av Anders upp dit. Dock skrek jag ganska mycket på honom, men det var bara för att han inte kan bete sig när det är snö och halt på vägarna.. Rätt kul ändå. När vi kom dit hade ingen från vårat gäng kommit dit, så jag och Linn dansade och gled runt där inne. Den 3dje av oss som var med i bilen försvann hela tiden, så det var ingen idé att försöka hålla koll på honom. ;) Efter ett bra tag dök de andra upp, och kvällen fortsatte åt rätt håll! Hade det trevligt och fick nya kompisar, kommer dock inte ihåg alla jag skakade hand med...


Well, så kan det vara... Sov till 3 idag tror jag, gick upp och åt lite, och nu ligger jag här igen. Fast denna gång med datorn :) Ska kolla på en film, sedan äta lite, sedan förbi mormor en sväng, sedan sova. Bra dag! :D

Har lite bilder på kameran, men tror inte jag vill lägga ut någon av dem.. Ska kolla om jag kan få stjäla några bilder av Elionore, hon tog rätt många "roliga" bilder ;)


Pussfinthej

Städning :)

Publicerad 2011-12-19 21:11:06 i Min vardag & annat okategoriserat



Har strykt gardiner, örngott och kökshanddukar nyss! Nu städar jag, mamma och G ur rummet på 11an som ska bli mitt :) Vad spännande det ska bli!

Tänkte ta en sväng förbi 4an snart och hämta lite saker inför imorgon, och sedan fixa lite saker och till sist lägga mig i sängen! Var sugen på en skräckfilm också, men är inte säker på att jag hinner med det idag. Men om jag gör det så blir det "The Reaping". :)




Här ovan är datorn som jag fick av skolan, eller ja, som alla 1or som ville ha fick :) Helt okej dator, men det jobbiga är utsidan/baksidan, alltså det som syns på nedre bilden. Det blir så flottigt och repigt :/

Tzatziki

Publicerad 2011-12-19 16:04:23 i Min vardag & annat okategoriserat



Har precis kommit tillbaka till skolan från Tzatziki, det var supergott! Och vilken härlig klass jag har! :D Och min nuvarande mentor, Eva, hon är så gullig! Tråkigt nog så får vi inte ha henne efter jul, hennes sista dag är imorgon.. Men istället får vi Samuel som mentor, och det kommer bli grymt det också!

När Eva skulle betala för klassen på tzatziki så sa hon att hon skulle betala för alla, och att det ändå är jul. Han i kassan kolla då tydligen lite konstigt på henne.. Haha, bra Eva!






Gulligt toapapper va?! :D Men stackars tomtenissar.....


5 dagar kvar!

Publicerad 2011-12-19 11:14:58 i Min vardag & annat okategoriserat




Har haft redovisning nu på morgonen i dans, och det gick bra, vi skrattade oss igenom så gott som allt.. :) Nu är det lunch för de som vill äta, men jag skippar det och äter min smörgås istället eftersom vi kl 14 ska på tzatziki vi i klassen :) Innan det har vi psykologiavslutning. Sen är det inget mer idag! :D




4 advent!

Publicerad 2011-12-19 10:45:53 i Min vardag & annat okategoriserat



Den här helgen har varit jättemysig! I lördags var jag till mormor och städade klart golven och fixade lite, sedan åkte jag och mamma till OK och hämtade ut vårat paket från H&M!




Min nya mössa, beställde en likadan fast vit också som var både till mig och mamma!



Och detta är min supermysiga och mjuka fleecejacka! Jag älskar den!

Stolta fotografen är såklart Jojjo!


Sedan fick jag besök utav Jojjo, och vi bakade först pepparkakor. De blev jättegoda! :)




























Vi käkade även lite tacos, och la en ansiktsmask!














Resten av kvällen kollade vi på film, och vi gick och la oss vid 2, duktiga som vi är! :D Kom upp i bra tid idag, så vi startade dagen med tacos, och sedan te, pepparkakor och liite julgodis! Och såklart julmusik!! :love:







Och såklart bytte vi julklappar! Jag fick örhängen och Jojjo ett långt halsband :)


Fin start på helgen!

Publicerad 2011-12-16 13:48:20 i Min vardag & annat okategoriserat



Skönt med sovmorgon! :) Har precis gjort mig klar, ska strax dra på mig jackan och promenera ner till mormor där jag ska kolla tvättider och städa! Känner mig lite krasslig, så blir nog att vila ikväll. Imorgon kommer Jojjo, så då blir det väl urspårning som vanligt.

Jojjo: Jag har cdn jag fick av dig med mååånga gamla bilder på dig och mig + en massa bilder på min andra dator + på den gamla datorn!!! Nu har du gjort ur för dig.


Kanske ska ta en tur förbi konsum på vägen hem idag och handla lite så att jag kan baka pepparkakor idag eller imorgon. Men då är frågan: ska jag göra egen deg eller köpa färdig? .....



Bild från juldagen 2010, fotograf: Någon av mina syskon.


Oh yes!

Publicerad 2011-12-15 22:46:20 i Skönhet



Då har man ÄNTLIGEN kläder till festen och nyår!!

När Felicia hade redovisat drog vi hem till henne där hon skulle hämta lite saker. På bussen dit ställer sig en kille jättenära mig, men han verkade inte störa sig på det. Tillslut säger hans kompis till honom att flytta sig lite, haha! Jag och Felicia stod i mitten av en dragspelsbuss och killarna satt precis bredvid och lyssnade på oss. Och inte diskret heller, utan de verkligen stirrade på oss. Skumt.

Sedan tog vi bussen tillbaka till stan och så vidare till Borlänge! Där åt vi på mc Donalds, och det var jättegott :) Cheeseburgare och äppelpaj! Nomnom :)

Var in på min favoritbutik New Yorker, och där hittade jag 2 fynd!





De här mysiga handskarna köpte jag på New Yorker för 50:-!


Och här i denna påse ligger min outfit som jag ska ha på festen, och sedan på nyår. Spännande va? ;) Det blir det här och ett par svarta klackar!

Hade det jättetrevligt på kupolen med Felicia, hon är så gullig! :D


Nu ska jag kolla lite på film, sedan blir det nog att gå och lägga sig. Imorgon ska jag försöka baka pepparkakor och kanske tvätta lite mattor! Kanske ska passa på att städa lite hos mormor också..?


Emmapåbrahumör! :)


Uppdatering: Träffade gulliga Svenne på kupolen, stackarn är ju sjukskriven till februari :( Men han var glad, han har precis fått börja spela dragspel igen! Vissa saknar man verkligen..

Då tar jag helg!!

Publicerad 2011-12-15 14:39:08 i Min vardag & annat okategoriserat



Så där, då var ännu en till vecka avklarad! Bara att vänta på att Felicia blir klar med redovisningen, sen bär det av mot Borlänge där det blir lite julshopping på kupolen, sedan hem och bara mysa! Skönt att vara ledig imorgon, då hinner jag slappna av lite innan helgen ;) Får kanske Jojjo som inneboende på lördag? Eller kanske uteboende om hon inte sköter sig....

Måste komma ihåg att köpa antingen pepperkaksdeg, eller ingridienser till det så att jag kan göra själv, blir nog att baka pepparkakor imorgon :)


Trevlig helg!!




Systemkamerakort på Jojjo! And if you don't like 'em, HAHA.


BILDKRIG.

Utan min klass...

Publicerad 2011-12-15 12:22:47 i Min vardag & annat okategoriserat



..hade jag kunnat äta maten som jag valde idag utan problem, men istället snackades det snusk hela tiden. Min mat blev osmaklig, men fick ner den..

Och här sitter jag i uppehållsrummet i skolan utan min klass. Känns lite tråkigt, men ändå skönt, med tanke på den trevliga konversationen vid lunchen....... ;) Felicia dyker snart upp, och om ett tag Linda. Resten av klassen är på lucia-volleyboll på lugnet, men jag kände att det var lite viktigare att plugga, så jag stannade på skolan. Men jag hoppas att det går bra för dem!! :) :love:

Samtal med min medicin- och psykologi-lärare vid 2, sen kanske till kupolen om jag orkar, annars hem och ta helg! Imorgon ledig, sen är det bara dansredovisning, sista mentorsmötet, avslutning i psykologikursen och middag med klassen som väntar på måndag, och tisdag är det avslutning och julfeeeest! :D Kommer dock sakna att gå till skolan, men lov är också trevligt ;) Åååååååh härligt! Nu behöver vi bara lite snö.



När jag kom till skolan..



Snön som jag vill ha :)


Puss

Öuuhm

Publicerad 2011-12-15 09:01:09 i Min vardag & annat okategoriserat



Finns inga ord som kan besriva hur jag känner mig och mår just nu.. Kunde inte sova förens kl 2.30 i natt av vissa anledningar. Sedan när jag vaknade i morse var jag så slut så jag lyckades stänga av alarmet och somna om. Då drömde jag en mardröm, en som jag drömt ett flertal gånger förut, och den är så hemsk! Vaknade i chock, och har varit borta hela morgonen.. 


Nu svenska.

Hyttsjön, December 2011

Publicerad 2011-12-14 22:31:44 i Resor och upplevelser




Det här möttes vi av när vi kom fram..

Och det här är handtaget på utsidan, liiite suddig.

Och det här var på insidan.....


Och så här såg det ut inne efter att vi hade eldat en stund..






Snow-juice?













På lördagen tog vi lite vinterbider. Love it!





Våran "hemmagjorda" julgran :D



Lite skolarbete...





Och mysig glöd på det! :)


Vi hade det väldigt mysigt, även fast det var sjuuukt kallt! Tillbaka till våren igen då :)

Musikvideo - Julafton 2010

Publicerad 2011-12-14 20:21:43 i Min vardag & annat okategoriserat


Här under ser ni en musikvideo som 2 av mina kusiner har gjort! Vi tog massor av roliga bilder på julafton, och sedan satt de och klippte ihop några av dem :) Riktigt bra gjort! Det har hamnat lite i otakt nu när jag la in det på youtube, men det är inget man tänker på. Så glöm att jag nyss skrev det :)

Blev vääldigt stort?! Hoppas det fungerar hyfsat ändå. :)

Dagen slut!

Publicerad 2011-12-14 15:51:14 i Min vardag & annat okategoriserat




Sitter i uppehållsrummet med Elionore och lyssnar på julmusik! Det doftar pepparkakor i korridorerna, julstjärnor och julstakar är uppe och det är mysig stämning :) På engelskan kollade vi på "A nightmare before christmas", och den är speciell, minst sagt. Men gullig, mysig, rolig och härlig på samma gång! Hade man gjort en bättre handling och tagit bort minst hälften av alla sånger så hade man kanske till och med velat se filmen igen ;)

Underbar klass man har, alla är så gulliga! Längtar till måndag då det troligtvis blir att ut och äta med alla fina flickor, och sedan julfesten på tisdag som börjar hos Tant och Berra! :D Mmm, mysklass! :love:

Strax ner på stan, kolla efter klänning igen, sedan hem och fixa! :) Puss!

Slaskväder :(

Publicerad 2011-12-13 23:12:25 i Min vardag & annat okategoriserat



Ska det vara vinter så ska det vara kallt och torr snö!! Just nu är det varmt och snöslask. Nu när jag äntligen har nya vinterskor så kan inte vädret bara vända!? Fy moder natur! Det är sällan jag säger det här, men, JAG VILL HA SNÖ! MYCKET SNÖ! NU!

Nyss gjort klart samhällsekonomin med Göran, och det gick som det gick, men det blev då nästan klart! Haha :) Nu sova, upp kl 6 imorgon och skriva klart alla psykologiuppgifter jag har kvar, sedan till skolan och ha HLR och film på engelskan!

Snart jul också.. Nu fattas det bara 4 julklappar! Mmmm, det här kommer bli en mysig jul :)

Lucia

Publicerad 2011-12-13 14:24:50 i Min vardag & annat okategoriserat



Blev hemma idag, min mage vill inte riktigt sammarbeta med mig.. Så dagen består av att göra klart rester i skolarbetet, kolla på film och ta det lugnt. Försöker dessutom komma på vad jag ska ha på mig på julfesten nästa vecka.. Några förslag? Antingen så blir det en klänning (om jag hittar någon), eller så blir det jeans och något gulligt linne. Är öppen för alla förslag, för själv har jag ingen aning. Ska ta en vända på stan någon dag den här veckan när jag känner att det finns ork för shopping bland allt folk som julstressar, och då blir det att handla några av de sista julklapparna, och så kläder till nästa vecka såklart!

Ska även försöka dra med mig Linda till kupolen antingen nu i veckan eller i helgen, där det blir att handla de sista julklapparna :) Går det att klämma in bio där någonstans också? Hm..

Min nya favoritbutik: New Yorker!! Det finns allt möjligt, snygga kläder, supersöta underkläder, fina acessoarer osvosv! :) Synd bara att den inte finns i Falun.. Well, det är inte så långt till Borlänge ;)




Gammal bild tagen med min systemkamera :)


Saffransbullar med vanilj

Publicerad 2011-12-12 23:09:28 i Mat & bak




45 st                    250 grader

Du behöver:

50 g jäst
150 g smör
1,5 påse saffran
5 dl mjölk
250 g Kesella
1,5 dl strösocker
1 ägg
0,5 tsk salt
ca 16 dl vetemjöl

Fyllning:

200 g smör
1,5 dl strösocker
3,5 tsk vaniljsocker

Till pensling:

1 ägg
Pärlsocker


Gör så här:

1. Smula jästen i en bunke, smält matfettet. Stöt saffranet med en mortelstöt. Rör ner saffranet i det smälta smöret. Tillsätt mjölken och låt det bli ca 37 grader.

2. Häll mjölkblandningen över jästen och rör om. Rör ner Kesella, socker, ägg och salt. Arbeta ner nästan att vetemjöl och arbeta degen i ca 5 min med maskin eller 10 min för hand. Strö lite mjöl över degen och täck med bakduk. Låt jäsa 30-45 min.

3. Fyllning: Rör matfett, socker och vaniljsocker.

4. Ta upp degen och knåda med resten av mjölet och dela den i 2 delar.

5. Kavla ut varje del på mjölat bord till en kaka, 25x60cm. Bred på fyllningen. Vik kakan på längden, skär ca 2-3 cm breda remsor, sno ihop till en knut. Lägg på plåt. Täck med bakduk och låt jäsa 30 min. Pensla med ägg och pärlsocker. Grädda mitt i ugnen ca 8 min. Låt kallna under bakduk på galler!

Ur balans..

Publicerad 2011-12-12 22:41:56 i Min vardag & annat okategoriserat



Linda har varit här nu på kvällen och hjälpt mig med att baka saffranvaniljbullar :) De har precis blivit klara, så nu ska jag försöka få i mig lite mat. Har bara fått i mig en smörgås enda sen lunchen i skolan, inte bra. Mår lite halvdant, men det är inte så konstigt :)


Den här åt jag lite av idag också! Smakerna är Green Apple, Choklad och Red Bull. Green Apple smakar surt grönt äpple (nähä?!), chokladen smakar mörk chokladmousse och red bullen smakar red bull utan kolsyra :D Gillar alla 3 väldigt mycket, dock kan jag bara äta lite av det utan att kroppen reagerar :( Well, lite är bättre än inget!

Nu MAT! Sedan fixa klart i köket, ringa mamma och lägga mig! Lucia imorgon :)


NYA SKOR!!

Publicerad 2011-12-12 22:22:43 i Skönhet



Jag och mamma åkte till kupolen när hon hade slutat, och där skulle vi kolla efter skor till oss båda plus en klänning till mig. Klänning hittade vi inte, men skor däremot, det fanns det gott om! Mamma köpte ett par svarta stövlar till sig själv, och till mig ett par jättesöta/mysiga/snygga kängor/stövlar. :)












Jag älskar dem!! De finns på skohuset för 995:- :) Och jag älskar märket! Emma är riktigt bra kvalitét, och bara namnet är ju underbart! ;) Har ett par andra stövlar från Emma, och de har jag haft i 3 år, och de håller fortfarande :) Lovely!

Gå med! :)

Publicerad 2011-12-12 10:44:13 i Min vardag & annat okategoriserat


Bli en buzzador!

"Buzzador är Nordens ledande företag inom Word of Mouth marketing och Social media marketing. Våra 250 000 medlemmar (Buzzadorer) är nyfikna personer som provar produkter och tjänster. Buzzadoren sprider sina ärliga uppfattningar till vänner och bekanta - både online och offline."

Tryck på länken ovan för att gå med!

Helg, 3dje advent och kyyyla!

Publicerad 2011-12-12 10:29:02 i Min vardag & annat okategoriserat



Lät mig själv sova till 7 idag, behövde inte duscha eftersom jag skulle till gymmet. Fick nästan hjärtattack då jag nästan krockade med ekonomiansvarige Lars i korridoren på väg mot gymmet. Hans kommentar var "Så farlig är jag väl inte?", men jag var i chock så han fick "jooo, lite" + fniss till svar. Blev löpning 20 minuter efter det, kändes skönt! :) Nu sitter jag i uppehållsrummet, ska läsa på lite om Psykisk hälsa och ohälsa som jag har muntlig redovisning på idag. Efter redovisningen är det mentorsmöte, sedan blir det en sväng till Borlänge, Kupolen med mamma. Fika, julklappar, skor och klänning ska vi lägga pengar på! Mysigt :)

I helgen var jag och Åsa i Hyttsjön! Frost på handtagen på dörren på insidan, frost på rutorna på insidan och väääldigt kallt när vi kom dit. Tog ca 7 timmar att värma upp huset någorlunda så att vi kunde gå utan vantar. Och eftersom det inte finns elektricitet var det bara att hugga ved, elda, elda och elda i braskaminen. Vi var tvungna att sova i underställ, men det var helt okej, det var mysigt ändå :) På fredagkväll (trodde vi) blev det så mörkt ute, så vi drog för persiennerna så att ingen skulle kunna se in så där på kvällen. Kollade sedan på klockan och då visade det sig att klockan var runt halv 5.. Snacka om att tappa tidsuppfattningen. Har i alla fall haft det mysigt och trevligt! :) Har lite fina vinterbilder på min kamera, lägger in dem senare idag eller imorgon.

Ikväll kanske det blir att träffa Linda en sväng och kolla på film, och om hon kommer hjälper hon nog mig att baka saffran-vanilj-bullar :) Annars bakar jag dem själv och myser ner mig i soffan med en nygräddad bulle! Skulle ha bakat pepperkakor också... Får se när det finns tid för det.



Gammal bild på mig och Jojjo. Den är ifrån när vi sov med Hanna och Anja i husvagn :) I 8an-9an?

17 dagar kvar..

Publicerad 2011-12-07 13:54:10 i Min vardag & annat okategoriserat



Ligger i varma sängen och lyssnar på musik, tänkte gå ner och duscha strax. Känner mig lite konstig idag, så det blev att stanna hemma och plugga. Och idag är det vitt ute. Väldigt vitt! Jag älskar synen av vit, härlig, fluffig snö, men känslan av den kalla, blöta snön är inte något jag gillar. Brr!

Och snart är det helg igen.. Vad är det som händer? Veckorna går äckligt fort. För fort.


Minnen! :) :love:

Scary

Publicerad 2011-12-06 16:57:50 i Min vardag & annat okategoriserat



Sitter nästan helt ensam i skolan nu, inga elever, bara någon lärare och helt tyst. Mörkt är det ockå. Det är vid sådanna här tillfällen man önskar att man inte spenderar 6 timmar i veckan åt att kolla på skräckfilm...

Working 7.30 - 17.00

Publicerad 2011-12-06 15:57:18 i Min vardag & annat okategoriserat



Kom till skolan vid halv 8 i morse (och skolan öppnade 8), stannade hos Åsa en natt till, så fick lov att ta samma buss som henne in till stan. Satt och skrev en massa uppgifter hela förmiddagen, sedan åt jag lunch tillsammans med några tjejer i min klass. Var helt borta, hörde vad de sa ibland, men kunde inte koppla någonting. Trött, seg, stressad, huvudvärk och allmänt borta! Efter maten var det Samhällskunskap, men det slutade med att jag, F och M satt och pratade. Vilka underbara tjejer jag går med!! :love: Sedan, sen kl.13 har jag pluggat och gjort klart en del uppgifter, och jag kommer fortsätta till kl.17 då Åsa kommer från jobbet, sen blir det att åka hem till henne, sedan åka och handla, kolla på film och sedan åka hem. Är helt slut, så blir nog att lägga sig tidigt ikväll! Imorgon psykologiredovisning och sedan aktivitetsdag.

Måste fortsätta med skolarbete nu, jag vet inte riktigt vad jag gör ärligt talat.....

Skönt stressad

Publicerad 2011-12-05 11:36:38 i Min vardag & annat okategoriserat




Gymmade i morse för första gången på en hel vecka! Dock så sprang jag bara, men det var väldigt skönt i alla fall. Är frisk nu, så det är bara att hoppas på att det håller i sig, så att jag inte får tillbaka den irriterade förkyldningen.

Om ca en halvtimme har vi eget arbete i psykologi, sedan mentorsmöte och vid 3 muntlig redovisning om hjärnan! Förra gången kunde jag det lite, men idag kan jag det helt! Ska försöka komma ihåg allt till redovisningen bara...

Sov hos min kusin Åsa i natt, och vi kollade på film, bakade chokladkaffekaka, hon förhörde mig på hjärnan och så tog vi det bara lugnt. :) Kändes konstigt att åka på buss 702 till skolan, och inte 60 som jag brukar... När jag slutat ska jag tillbaka till Åsa, och där kolla på film och plugga. Funderar om jag ska följa med henne till zumban eller inte, men det lutar mer mot att göra klart skrivuppgifter, och känns onödigt att träna mer när risken är ganska stor att jag kan bli förkyld igen.


Och om 2 veckor är det jul. Ofattbart... Kom ni ihåg andra advent igår?



Bjuder på en bild på lilla lejonet Emil som jag nu är sambo med! Sööt :)


Speechless.

Publicerad 2011-12-04 16:26:26 i Min vardag & annat okategoriserat



Kom hem strax före 4 i natt, hade det trevligt hos en killkompis! Har inte gjort så väldigt mycket idag, bara gjort mig i ordning i stort sett. Ska ta och plugga lite nu, sedan bär det av mot Falun, ska övernatta hos Åsa! Ska bli kul! :) Imorgon bitti tänkte jag ta en tur förbi gymmet och springa lite, sedan 1 lektion + mentorsmöte och redovisning.


Hatar när jag får sådanna här saker att tänka på.. Det brukar aldrig sluta bra.




Viggo :)

Julgodis!

Publicerad 2011-12-03 20:03:26 i Min vardag & annat okategoriserat



Har precis kommit hem, har varit hos mormor hela dagen med Åsa och bakat julgodis! Blev daim, smörkola och chokladkola :) Ska baka pepparkakor, lussekatter, saffransbullar med vanilj, knäck och cupcakes någon mer dag här framöver.

Nu har vi gäster, men snart ska jag väl ut på något. Antingen en sväng till Bjurs eller till Falun. Beslutsångest 2.0. Falun kändes lite mer lockande, men det skulle nog bli lika trevligt i Bjurs. Hm, we'll see...



Gammal bild, ca 4 dagar ;)

Johan Glans - Det bleka hotet

Publicerad 2011-12-02 23:13:17 i Filmer och böcker




En vansinnigt rolig film, skrattade hysteriskt flera gånger, så mycket att Göran kom ner och frågade vem som kittlade mig. Johan Glans har en så stark personlighet och man kan inte göra annat än att skratta när han drar sina "bra" och "roliga" skämt. Rekomenderas starkt om ni vill få ont i käke och magmuskler, förutsatt att ni har samma humor som mig.

Glögg!

Publicerad 2011-12-02 21:23:49 i Min vardag & annat okategoriserat





Här sitter jag med glöggen och myser framför brasan! Funderar på att dra igång en film och möjligtvis slockna efter den, ska upp tidigt imorgon och baka julgodis med Åsa hos mormor :)

För kanske en timme sedan skulle vi beställa mat från grycksbokrogen. Mamma och Göran delade på en pizza + en kebabrulle och jag satt där med en grekisk sallad. Åt inte ens upp den. Skämdes lite, känns som att jag inte äter något.. Och många tror att jag bantar bara för att jag inte äter pizza, hamburgare, godis, chips, läsk osv, men så är verkligen inte fallet! Har sagt det många gånger och jag säger det igen; min kropp tål inte sånt. Speciellt inte mycket socker. Plus att det inte är så gott heller ;) Kan komma tillfällen då jag mumsar i mig center eller cider, och det är väl ett bevis på att jag inte försöker gå ner i vikt? Jag väger bara 51 kg för tillfället, ibland mindre, ibland mer, men det är min kropp, och inte din. Väger du mer än mig så betyder det verkligen inte att du är tjock eller något annat korkat. Jag har väldigt bra ämnesomsättning, så jag kan inte göra något åt att jag väger så lite. Så. Ni vet själva vilka som ska ta till sig de här orden: Ni är inte tjocka! Skärp er! Ät det ni tycker om och gilla läget. Träna normalt och lev livet, gå inte på en massa dieter och hoppas på att du ska bli mer omtyckt. Och sluta med "det är för min egen skull"-snacket. Allt det går ut på är att få bekräftelse. Folk som gillar dig nu gillar dig sen, och folk som inte gillar dig nu kommer nog inte att gilla dig sen, bara för att du är undervikt. Personligheten är det viktigaste, resten spelar ingen roll. Lev hälsosamt så håller du dig frisk, och det är väl ändå det viktigaste?

Tillbaka till glöggen. Nämnde jag att jag älskar glögg? Haha, ni är bäst tjejer! :love: VO1 :love:


Glögg :D

Farmors Snabblimpa

Publicerad 2011-12-02 20:48:03 i Mat & bak



Har bakat Farmors Snabblimpa idag, och det är så underbart gott!! Det rekomenderas starkt till alla bröd- och icke bröd-älskare!









Du behöver:

4 dl grovt rågmjöl
3 dl vetemjöl
1½ tsk salt
2 tsk bikarbonat
4 dl filmjölk
½ dl sirap
3 msk lingonsylt

1. Smörj avlång form (½ L). Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda alla ingridienserna, torrt först.
3. Häll smeten/degen i formen.
4. Grädda limpan i nedre delen av ugnen ca 1 timme. Låt kallna inlindad i bakduk. Klart!


Mums! :)

Lite nyttnytt :)

Publicerad 2011-12-02 18:00:07 i Skönhet



Idag fick jag mina saker som jag hade beställt från Oriflame, plus en sak av mamma när jag kom hem :)


Ansiktskrämen från mamma :)


Pure skin rengöringsskrubb + ansiktsvatten


Lip balm


:love: Puch Florida :love:

Publicerad 2011-12-02 17:29:26 i Min vardag & annat okategoriserat



När jag fyllde 16 fick jag en jättefin present av mammas pojkvän och hans barn, en nyrenoverad Puch Florida! Så himla fin och jättekul att köra den :) Den är från -68!

Ledsen för den dåliga kvalitén på bilderna, de är tagna med mobilkamera. Dock en bra mobilkamera :)
















:love:

Helg! Igen...

Publicerad 2011-12-02 14:17:57 i Min vardag & annat okategoriserat




Då var det helg igen då.. Skönt med helg, men det är ju knappt någon skola. Haha, kan bero på att vi knappt har några lektioner, men vad vet jag? ;) Hade nyss svenska, och som vanligt satt vi och skrattade. Nu blir det att dra ner på stan med Berra, Linn och Elli!

Trevlig helg! :)



Haha, Berra och Bengan!

22 dagar kvar..

Publicerad 2011-12-02 08:16:07 i Min vardag & annat okategoriserat



Nu börjar julen närma sig med stormsteg. Veckorna går läskigt fort, man går till skolan måndag morgon och när man kommer hem är det fredag. Jag gillar skolan grymt mycket, så jag tycker att det är väldigt synd att det ska gå så fort.. På högstadiet ville man att det skulle gå fort, men istället kändes en dag där som en hel termin.

Idag har vi 1 lektion, svenska. Tror att vi ska skriva på våra noveller, och det skulle jag behöva eftersom jag har fastnat.. Menmen, det löser sig nog, som det brukar göra :)











Så här kul hade jag på mattelektionen igår.. Haha, så snyggt!

Grave Encounters

Publicerad 2011-12-01 14:39:50 i Filmer och böcker



När filmen börjar är det meningen att man ska tro att den är verklig. Men nästan direkt ser man en skådespelerska. Det förstörde lite.. Filmen är så sjukt dålig den första halvan innan det börjar hända något. Egentligen är den inte alls bra, men det blir läskigt, och det gör det till en helt ok film. Om man inte har något annat att se.

Läs mer här!

Boogeyman 3

Publicerad 2011-12-01 14:31:51 i Filmer och böcker



Den här filmen är inte speciellt bra, dock är den ganska läskig. Jag tycker egentligen inte att någon av Boogeyman-filmerna är så bra, men det finns fruktansvärda pop up-scener i filmerna och de är obehagliga. Så är väl helt okej om man vill bli lite skrämd :)

Läs mer här!

Mys!

Publicerad 2011-12-01 14:20:58 i Min vardag & annat okategoriserat



Såå mysigt att sitta i upehållsrummet i skolan i en "fotölj" och lyssna på musik (just nu julmusik) och bara vara! Just nu sitter jag, Tant och Berra här, med varsin laptop i knät. ;) (knät?)

Eget arbete om tio minuter, så får välja om jag ska plugga här eller åka hem, men det lutar mot skolan.



Gammal bild på när jag ligger i våran säng i vårat rum på skolan och pluggar! Intressaaant :D

1 dec!

Publicerad 2011-12-01 09:42:35 i Min vardag & annat okategoriserat



Första december och ingen snö, skönt faktiskt! :) Dock saknar jag vita vintervärlden, men inte kylan.. Vaknade i morse och mådde ganska dåligt, så jag somnade om igen. Sedan väcker mamma mig halv 8, och då kände jag inte för att stress-äta och -duscha på 10 min innan bussen skulle gå. Tar istället fram datorn och tänker kolla busstider. Men så fungerade det inte. Efter en stund kom jag på att vi hade visning igår, och då drar mamma alltid ur internetsladden så att det inte är några sladdar framme. Skickar iväg några paniksms i hopp om att någon skulle kunna svara, och tillslut löste det sig. Nu ska jag rusa upp till engelskan där de kollar på film!

Om

Min profilbild

Emma Bengts

Jag heter Emma, jag är 17 (snart 18) år och bor i Dalarna! Jag läser just nu till undersköterska, så den mesta tiden av mitt liv går till plugg. Annars bakar jag, allt från tårtor, cupcakes, kakor och bullar till bröd, kex, chips osv. Träning är också ett stort intresse hos mig, och även matlagning, foto, hälsa i allmänhet, skönhet osv! Funderingar eller frågor? [email protected]

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela