Emma Bengts

Live the life you love, and love the life you live!

Cupcakesemlor!

Publicerad 2012-02-28 22:03:23 i Mat & bak



På fettisdagen hade jag tänkt göra semlor, men eftersom jag inte tycker vidare värst om sånt så resulterade det i cupcakesemlor! Och de blev en aning försenade, men det är ju tisdag idag, så... Familjen gillade det, och det är ett väldigt bra alternativ för de som inte gillar semlor! :)

1. Gör helt vanliga muffins.


Vad kan gömma sig här? Är det våfflor?

Nej kolla, det är ju min cupcake-maskin! :D Ett måste för cupcake-älskare!



Mumsmums

2. Skär av toppen och gröp ur lite i mitten.


#Bildtageniallhast

3. Spritsa i vanlijkräm eller annan god smet, och spritsa på grädde.



4. På med lock + florsocker genom sil.









Mumsa och njut! Förvara i en liten låda med lock i kylen så att grädden inte smälter. Om du inte vill att den ska smälta då. Då ställer du den mitt i solen, helst inne, så att inte vinden kyler ner.


Ett smått oseriöst inlägg, men så blir det när man ätit liiite för mycket socker. #HighOnSweets

Måste bara tillägga en sak; Alltså, vispad grädde är inte gott, men ovispad, uäääh fyyy!

Mjaaa

Publicerad 2012-02-20 21:54:09 i Min vardag & annat okategoriserat




Phu, nyss burit hur många kartoner och div. saker som helst från släpet - uppför hela backen - upp för trappan - och in. På slutet började det dessutom snöa grymt mycket, så... Ligger i sängen nu bland mina 11 kuddar, funderar på att försöka sova snart..


Funderar på att ta patent på nattduksbordet och börja sälja..? Bara att byta ut R:et mot ett P eller något. Haha, trött.

Imorgon har jag 1 lektion, och på den ska vi planera de kommande lektionerna. Värt? Blir nog istället att stanna hemma och plugga, och få besök av Söt! :)

Fick sällskap hem idag också, vi skulle plugga, men det blev film istället. Som vanligt.. ;) Så blir att plugga igen allt imorgon! Eller ja, i alla fall försöka..


Sov så gott nu, det ska i alla fall jag göra! :D :love:

Besökarna

Publicerad 2012-02-20 08:57:27 i Filmer och böcker





"Besökarna" är en thrillerrysare som handlar om en familj; Frank, hans fru Sara och deras två barn. Frank är mitt uppe i karriären. Han driver en egen reklambyrå och har just snubblat över århundradets konto. Han köper ny bil och en drömvilla på landet åt sig och sin familj. Men de hinner knappt flytta in i det nya huset förrän märkliga och skrämmande saker börjar hända. Är dom verkligen ensamma i huset ... eller finns det någonting annat - något okänt där också?

Film från 88', helt ok faktiskt! Inte så läskig, förutom några pop up-scener, men för att vara en svensk rysare så var den rätt bra. Jag som alltid kollar på skräckfilm tycker inte att den är vidare läskig, men ni lite mer "ovana" kanske tycker att den liiite jobbig.. ;)

Läs mer!

Gick upp med tuppen...

Publicerad 2012-02-20 08:46:23 i Min vardag & annat okategoriserat




...om tuppen nu är vaken så tidigt på vintern.

Var på gymmet strax efter 7 där jag gick/joggade på löpbandet en 20 min, sedan fick min rygg nog. Nu sitter jag i skolan, ska skriva lite på min engelska bokrecension. Mentorsmöte om 10 min, och sedan Eng kl 12. Fint det! :)



Redo för nya tag!

Publicerad 2012-02-19 19:00:56 i Min vardag & annat okategoriserat




Igår var jag på 4an och packade och höll på så gott som hela dagen, sedan fick jag besök av en väldigt söt person, och vi kollade på film, melodifestivalen, lite mer film och ännu mer film. Den söta personen lämnade huset ca 05.15 i morse.. :D

Och nu blir jag arg på melodifestivalen. Eller ja, kanske snarare på svenska folket? Om inte allt redan är bestämt innan röstningen dvs. Alltså, det stod mellan underbara Mattias och bimbo-låten. Och bimbo-låten går vidare?! Herregud. Bara att hoppas på att Danny går vidare nästa v, annars vettetusaan om jag tänker kolla på varken 2a chansen eller finalen... Uschusch.

Idag vaknade jag rätt sent, närmare 12, och sedan drog jag och mamma upp till 4an och bar massor av kartonger och andra tunga saker. Först ner från övervåningen, sedan ut till släpet. Min rygg mår inte jättebra nu.. :(

Drog hem för någon timme sedan för att plugga. Har gjort ett schema för vad jag ska göra och hinna med den här veckan, vi har nämligen inte så många lektioner eftersom vår med/vo-lärare är i Kina med OP2. Sååå därför blir det nu mer självstudier än någonsin! :)


Nya Må Bra-tidningen kom för någon dag sedan, är kär i den tidningen! Och snyggt nattduksbord jag har va? Flyttkartong á la Emma!


Och nu är mina 2 hyllor på plats! Liiite för mycket saker där än, menmen.. :)

Imorgon satsar jag på ett löppass på gymmet strax efter 7, och sedan bara ta dagen som den kommer! Lovely.


Nu: Fortsätta plugga, äta och sedan soova! :)



Och syster: Den söta personen som finns med i mina inlägg är en av personerna jag skrev med när vi var hos pappa sist, om du kommer ihåg det..? :) :love:

Långhelg!

Publicerad 2012-02-17 21:12:44 i Min vardag & annat okategoriserat



Hade studiedag igår, och idag hade vi egentligen 2 lektioner, men 1 av våra lärare åkte till Kina, och den andra är sjuk. Så nu när alla precis har börjat helgen så är jag mitt uppe i den! :) Känns skönt att vara ledig, men det kommer inte direkt från rätt person när personen går på Falu fri.. ;)

Igår var jag och packade ihop några av de sista sakerna som är kvar på 4an, det är inte långt kvar nu, och sedan fick jag besök av en väldigt söt person! Vi såg 2 skräckfilmer och tog det lugnt.. :) Fick även en sen Alla Hjärtans Dag-present i form av en Merci-ask! :D

Idag har jag och mamma varit iväg till stan, där vi först lämnade lite ta till vara-saker på tippen, sedan en sväng till Myrorna där vi lämnade 2 säckar med kläder! :) Väl hemma träffade jag Linda, och vi kikade på en skräckfilm (som vanligt), och nu tänkte jag packa upp några säckar med kläder och hänga in i min andra garderob som mamma tömde ur igår! :)

Planerna har ändrats oräkneliga gånger idag, men så kan det vara, huvudvärken ville ändå att jag skulle stanna hemma.. Så känner att det blir garderob och hemmaspa idag! På tiden att jag tar hand om mig själv lite.

Bra väder?

Publicerad 2012-02-15 09:50:24 i Min vardag & annat okategoriserat



Tycker att det kan blåsa lite mer ute.. Helt ok morgon, vaknade i bra tid, hann äta gröt till frukost, kom ner till bussen i bra tid och träffade en söt person på vägen till skolan. Sedan sitter jag här i skolan och ser att första lektionen är inställd, eftersom våran lärare är sjuk, så vi börjar 12. 12!? Och då har vi bara 1 timmes genomgång om säkerhet i friluftslivet..

Till 4an och packa när jag kommer hem, sedan ta det lugnt och ladda inför studiedagen imorgon, blir att packa och umgås med världens sötaste! :) Och så är jag kanske ledig på fredag också, eftersom vår snälla mentor/svenskalärare kanske ska ställa in vår lektion så att vi slipper komma till skolan för 1 lektion!




Alla :love: -dag!

Publicerad 2012-02-14 18:52:33 i Min vardag & annat okategoriserat




Gud vilken bra dag! Den började grymt dåligt, men det orkar jag inte gå in på... Har i alla fall haft det trevligt med mina söta, underbara vänner i skolan, och bjudit dem på geléhjärtan och chokladbollar! :) Hanna hade med sig chips, och vi hade det jättemysigt!! Hade redovisning på Respirationsapparaten och dess patologi idag också, den enda lektionen för mig eftersom jag inte kunde vara med på idrotten, och det gick bättre än förväntat!


Satt ju med 3 böcker igår och försökte plugga in allt...



Skaplig utsikt från tionde våningen på Falu Lasarett... Och snygg spegelbild,
i know.


Nu lyssnar jag på musik och myser runt, blir att äta lite av tårtan jag gjorde igår lite senare! Är så grymt glad, kan inte förklara känslan, men jag älskar det! :love:

Chokladbollar!

Publicerad 2012-02-13 23:04:49 i Mat & bak



Jag och Carro fick lust att baka chokladbollar nu på kvällen, och eftersom det är Alla Hjärtans Dag imorgon så gjorde vi de med lite olika strössel.. :)






Ingridienser:

100 g smör
1 dl socker
3 dl havregryn
3 msk kakao
3 msk kaffe
2 tsk vaniljsocker

Topping:

Pärlsocker/strössel/kokos

Blanda allt i en bunke, rulla, rulla i strössel etc, stoppa i kylskåpet och ät upp!

Barnsligt gott!


De här följer med mig till skolan imorgon, hoppas att mina vänner gillar det... :)

Överpimpad Alla Hjärtans Dag-tårta!

Publicerad 2012-02-13 22:53:11 i Mat & bak



Carro ville ha en tårta till imorgon, och snäll som jag är gjorde jag en! :) Den blev sjuuukt överpimpad, men är det Alla <3-dag så är det!!



Eftersom jag hade brist på både tid och ork så blev det en färdig botten!

Fyllning 1.

Fyllning 2.

Garneringen! :)

Carro vispar gräääädde!




Så! :D



Vad är en tårta utan signatur liksom?




Rosa fluffig grädde, choklad, hjärtan, pyntgelé och jordgubbsstössel! :)



Skön morgon!

Publicerad 2012-02-13 08:47:44 i Min vardag & annat okategoriserat



Vaknade vid 6, duschade, lagade gröt, satt lugnt och åt den, vilade i soffan i 15 minuter och hann ändå i god tid till bussen. Har i och för sig inte sovit så bra, så känner mig inte helt utvilad, men med en sådan här morgon så spelar det ingen roll! :) Bara att vänta på tröttattacken...

Har mentorsmöte om 20 min, men än så länge är jag själv..? Allt är som vanligt! ;)

Engelska 2 h efter lunch, och sedan hem och städa, plugga och baka! :D Carro har beställt en alla hjärtans dag-tårta, så ska hitta på något kul :) Jag gör den tårtan idag eftersom jag nog inte blir hemma imorgon.. ;) Och så är jag barnsligt sugen på chokladbollar, så det kanske blir något sådant också..



Gulligt va? Bara en killkompis, men ändå sött! ;)


Oreo-cupcakes

Publicerad 2012-02-12 22:05:57 i Mat & bak

 




Bakade för någon vecka sedan, de till vänster är Oreo-cupcakes! :)







Oreo cupcakes

-12 normalstora muffins


4 dl vetemjöl
2 dl ljust muscovadosocker
3 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
2 nypor salt
1 dl mörk kakao
3 dl mjölk
1 dl olja
2 ägg


Gör så här:
Blanda de torra ingredienserna i en skål för sig, och de "blöta" ingredienserna i en annan skål.

Rör ner mjölkblandningen i de torra ingredienserna, lite åt gången tills det är en jämn smet.
Klicka ner i muffinsformar i en muffinsplåt, ca 2/3 fulla, och sätt in i ugnen.

Grädda i 175 grader i ca 15-20 minuter. (Mina tog 18 minuter).

Tag ut och låt svalna.




Vaniljfyllning

110 g Rumstempererat osaltat smör
5 dl Siktat florsocker
1 tsk Vaniljextrakt

  
Gör så här:

Lägg smöret i en skål, tillsätt socker och vanilj i omgångar.
Mixa hårt med elvisp tills fyllningen är luftig.

När muffinsen har svalnat tar du fram en äppelkärnare.

Stick ner äppelkärnaren och gröp ur mitten av muffinsen. Gröp ur ganska ordentligt, jag gjorde lite för lite och kommer ur mer nästa gång så man får rum med mycket fyllning!

Klicka i vaniljfyllningen i en spritspåse.

Skaka ner fyllningen och klipp ett hål längst ner. Spritsa i hålet i muffinsen.



Topping:


3 dl grädde
½ dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
10 Oreos


Gör så här:

Vispa grädde med florsocker och vaniljsocker halvtjockt. Det får inte vara för tjockt för då blir det nästan så det skär sig när man rör i oreosen.

Lägg oreos i en plastpåse och slå med något hårt på, t ex mortelpinnen eller en kastrull, tills de är fint krossade.

Vänd ner krosset i grädden tills allt är blandat.

Klicka ner i spritspåse och klipp ett ganska stort hål.

Spritsa på muffinsarna. Klart att njuta!!!


Det här receptet kommer från en av mina favoritbloggar! Bli min jäst! Det är även hon som har skrivit det här ovan, alltså inte jag.

Även de här gobitarna följde med mig till skolan, och precis som med morot-cupcakesen så försvann de vääldigt fort! :)

Morots-cupcakes

Publicerad 2012-02-12 21:50:44 i Mat & bak


Fick lust att baka lite för någon vecka sedan. De till höger är morots-cupcakes! :)









Ingridienser:

Muffins:
200 g smör
4 dl socker
2 ägg
4 msk bakpulver
2 msk vaniljsocker
2-3 tsk kanel
3 dl riven morot
8 dl mjöl
3 dl grädde eller mjölk
Frosting:
1 dl vispgrädde
200 g philadelpia ost
1-2 dl florsocker
1/2 lime

1. Sätt ugnen på 200 c. Vispa smör och socker vitt och pösigt. Blanda sedan i äggen och vispa ytterligare. Blanda alla torra ingredienser och blanda i lite i taget. Tillsätt sedan grädden/mjölken. Och blanda sist i morötterna.
Klicka ut i muffins formar, ungefär 2/3 dl av formen ska va fylld. Grädda i ugnen i ca 15 min eller tills du ser att de är gyllenbruna.

2. Vispa grädden. Lägg philadelphian i en bunke och sikta över florsockret, pressa i en halv lime och vispa till en slät smet. Ha sedan i grädden och vänd tills det blir ganska fast och går att forma utan att det rinner iväg. Du kan variera sötman i frostingen med florsockret, eftersom det blir ganska tjockt lager på en cupkake gjorde jag den inte allt för söt.

Jag gjorde dock bara halva satsen muffins, och hela satsen frosting, och det gick åt! ;) Tog med mig till skolan, och de tog slut lääskigt fort... Det är så kul att baka när någon äter det och till och med gillar det jag gör! :D

De här receptet hittade jag på Viktor Hagströms blogg, klickklick!

You R beautiful.

Publicerad 2012-02-12 20:44:13 i Min vardag & annat okategoriserat



Har precis ätit lite mat, potatisklyftor, kyckling- och fläskfilé, bearnaisesås och rödvinssås. Mums! Ska fortsätta plugga lite, och sedan blir det att lägga sig. Har så grymt ont i ryggen, så det är väl bara att vila.. :)

Imorgon har jag 1 lektion tror jag, lite lagom så där.. ;) Har 6 lektioner på hela veckan, och studiedag på torsdag. Och har bestämt mig för att vila en hel vecka till utan träning, i så fall bara promenader, så att jag kan kurera mig ordentligt och börja träna på gymmet igen nästa vecka! Lääängtar! :)

Känner mig för första gången på jättelänge riktigt glad och lycklig. Finns många saker som tynger ner mig just nu, men det här får mig att känna mig stark igen. Är så glad att du finns här!! :love:

Långpromenad!

Publicerad 2012-02-12 15:55:38 i Min vardag & annat okategoriserat





Blev lite chockad när jag kollade på termometern, innan jag fattade att solen låg på..

Mamma och Göran skulle iväg på en liten promenad, så då bestämde jag mig för att hänga med, annars hade jag bara suttit inne.. Det var sååå skönt att promenera i solen, med fågelkvitter och värmen från solen! :) Det resulterade i en lång promenad, och nu tänkte jag fortsätta städa och sedan ta en kopp kaffe och sätta mig med lite skolarbete. Mysmysmys! :love:

Husk

Publicerad 2012-02-12 14:17:01 i Filmer och böcker





Ett par ungdomar fastnar på vägen längs med ett stort majsfält, och när de vandrar in i majsfältet hittar de ett övergivet hus. När de försöker komma tillbaka till vägen så är det någonting i majsfältet som hindrar dem från att lämna det levande.

Helt okej film, den var rätt bra, men inte så läskig. Liite brutal, lite blod, några jobbiga pop up-scener och en lek som aldrig tar slut.. :)


Läs mer!

Mother's day

Publicerad 2012-02-12 14:01:00 i Filmer och böcker



Beth och Frank försöker hittat tillbaka till vardagen efter att ha förlorat sitt barn i en olycka. De håller ett party för sina vänner i sitt nya hus där de byggt ett biljardrum i källaren. Samtidigt rånar några syskon en bank och rymmer hem till vad de tror är sitt familjehem. Men i källaren hittar de de nya ägarna, och deras vänner. Ett skräckinjagande gisslandrama tar sin början som inte slutar förrän sista blodsdroppen kramats ur nästan samtliga inblandade.

Riktigt bra film! Den är brutal, skruvad, sjuk och bra! Handlingen är ovanligt bra för att vara en skräckfilm, man hänger med även fast man kollar bort då och då. Helt klart sevärd! :)

Klicka hääär för att läsa mer!

Vår :love:

Publicerad 2012-02-12 13:53:57 i Min vardag & annat okategoriserat



Gud vad jag älskar det här! Solsken, plusgrader, barn som är ute och leker och känslan i kroppen när man tycker om någon väldigt mycket.. :)

Den här helgen har jag inte gjort så mycket. Har packat och fixat på 4an, kollat på film, umgåtts med våldgästande grannar och familj, kollat på ett förvånadsvärt bra melodifestivalen och lyssnat på mycket musik (mina timmar på spotify tog såklart slut..)! Idag blir det att försöka ta sig ut i det underbara vädret, städa lite i mitt nuvarande rum, plugga, kanske träna halkbana (ischhh), ta det lugnt och kaanske kolla på en film.

Nu står fönstret på glänt och musiken är igång, så dags att städa lite och pluggaa!






Jag i rakt hår, från i fredags! :)


Freedaag!

Publicerad 2012-02-10 11:42:55 i Min vardag & annat okategoriserat



Så där! Då har ännu en skolvecka gått av 2012, av den sista terminen i 1an, en vecka till av mitt liv. Det är en vecka mindre till sportlovet, en vecka mindre till min födelsedag, en vecka mindre till sommarlovet och en vecka mindre av framtiden. Känns inte som att jag har gjort någon nytta den här veckan, men det är väl ganska förståerligt.

Var till min sjukgymnast tidigare idag där jag fick lite övningar att göra hemma, så snart ska nog ryggen vara bra! :) Har svenska om 1 timme, sedan är det helg. Konsigt nog känner jag inte att det är fredag. Nästan varje dag i skolan känns som en fredag, det är Måndag, fredag, fredag, fredag, fredag, lördag, söndag... Gud vad jag älskar den här skolan! Inte bara för att det är lite lektioner, utan också för att jag trivs så sjuukt bra!

Men just nu har jag vääldigt mycket att tänka på.. Så sjukt drygt. Helgen kommer bestå av att städa, packa, ta det lugnt, plugga, kolla film och bara vara. Lyckas ju alltid ta för mycket på mina axlar..

Nu pluggplugg, ska försöka göra klart så mycket som möjligt innan helgen så att jag hinner andas.



Vill ha tillbaka mina naglar. Men nu är de på god väg tillbaka! :)

The Innkeepers

Publicerad 2012-02-09 22:37:45 i Filmer och böcker






The Yankee Pedlar Inn, ett småstadshotell med rötterna i 1800-talet, är på väg att bomma igen för gott. De två kvarvarande anställda kämpar mot tristessen, medan de sista gästerna spenderar sina sista nätter bland i stort sett övergivna rum. Mer uttråkad än intresserad av legenderna kring husets andar, börjar Claire ändå att gräva i historien om änkan som dog på hotellet för över hundra år sen och ska ha hängt kvar och spökat sedan dess. Är det så att Yankee Pedlar Inn har en objuden gäst?

Den här filmen var riktigt bra! Filmen i sig var inte så läskig, men en del scener + slutet.... usch! Filmen blir aldrig tråkig, och t.o.m. jag som är van att se skräckfilmer satt tillslut med handen framför ögonen och kikade mellan fingrarna. Sevärd film! :)

Läs mer!

Är det sant?

Publicerad 2012-02-09 12:43:31 i Min vardag & annat okategoriserat




Är våren äntligen på väg? Den undeeeerbara solen, fåglarna som aldrig slutar kvittra och lyckan som sprider sig i kroppen! Det enda negativa är väl egentligen denna bitande kyla. Ena dagen är det -20 och andra dagen -3. Moder natur, har du svårt att bestämma dig?



Lite skolarbete nu, får se hur resten av dagen ser ut...

Hungrig..

Publicerad 2012-02-08 21:00:32 i Min vardag & annat okategoriserat



Halvligger i sängen och väntar på mat.. Är så enormt hungrig! Har mumsat i mig några center för en stund sedan, och guuuud vad gott det är! Hade dock mått bättre om jag väntat till efter maten, menmen... ;)

Har lust att packa upp en till kartong, en av alla de 7 som står mitt på golvet i mitt rum. Men, problemet är att jag inte har någonstans att göra av sakerna.. alltså kan jag inte packa upp någon kartong. :( Blir nog att kolla på ett avsnitt av SATC istället, eftersom jag har lyckats blivit beroende av det. Usch, nu låter jag väldigt negativ, det är ju inte meningen! Sååå, i med en center till i munnen och på med hörlurarna, nu vankas det Sex and the City! :*

Paranormal Entity

Publicerad 2012-02-08 19:24:00 i Filmer och böcker







Förbered dig på att se vad påstods vara de "äkta bilderna" av övernaturliga händelser som ledde fram till mordet på Samantha Finley. Filmen visar sig att inget mänskligt orsakade Samanthas död.

Den här filmen är sjukt lik Paranomal Activity. Konstigt? Men på något konstigt sätt är den mycket mer trovärdig, och faktiskt lite bättre. Enligt mig i alla fall, men jag kan ha helt fel..? Tyckte att den var helt ok, bra början, och ganska bra slut. Det fanns dock bara några få scener som gjorde mig lite darrig, men det beror väl också på hur mycket man brukar kolla på skräckfilm ;)


Läs mer!

Mumsmys

Publicerad 2012-02-08 17:06:37 i Min vardag & annat okategoriserat



Hektisk dag. Försov mig, 1 lektion i skolan, lasarettet en sväng (där allt gick bra) och nu ligger jag i sängen med ett grillat kycklinglår och choklad och tänker kolla på en film! :)


:love:

Detta hände med min mobil igår kväll. För att få bort det fick jag lov att ta ur batteriet. Och följden av det blev att mitt alarm på mobilen inte ringde. Dags för ny mobil? Ja. Såå, om jag helt utan anledning inte skulle svara på sms och dyl. så beror det säkert på "den blå rutan".

God(?) morgon.

Publicerad 2012-02-08 07:41:55 i Min vardag & annat okategoriserat




AAAAAAH vad arg jag blir. Samma sak hände igår. Jag kan inte sova på kvällen, och sedan på morgonen försover jag mig. Men inte bara pga att jag inte kan sova, utan också för att min väckarklocka på mobilen inte ringer. Därför älskar jag att vi börjar halv 10! Men snälla, vad är det som händer? ....

Ska hoppa in i duschen så fort alla dragit, så att jag inte är i vägen för dem, sedan har jag i lektion på förmiddagen (som jag egentligen kunde ha gjort hemma) och sedan kvart i 2 en tur till lasarettet och röntgen, där underbara Felicia är gullig och följer med mig! :)

Nu sova 5 min till, sedan frukost. Godmorgon!

Sminkmodell - alldaglig sminkning.

Publicerad 2012-02-07 21:54:36 i Modell



Satt sminkmodell idag igen, det är ju faktiskt kul! :) Speciellt när aaallt spårar ur och man bara skrattar... ;) Det var inget speciellt tema, utan de som sminkade skulle sminka efter om man har varma eller kalla hudtoner. :) Så här blev Mimmis (hon som sminkade mig) sminkning:






















Så. Det var några bilder! :) Tyckte att sminkningen blev bra, men färgen syns inte riktigt på bilderna, men det är som det är!


VOP :love:

Publicerad 2012-02-06 18:40:00 i Min vardag & annat okategoriserat



Hostade mig till skolan idag, som vanligt.. Dagen bestod av skratt, redovisning (som gick braaa!), fika och mysmys!

Och vi har verkligen världens gulligaste mentor! Idag lovade han att han skulle ta med kladdkaka till mentorsmötet på morgonen, men inte såg vi någon kladdkaka.. Istället köpte han 2 tårtor som vi + de andra i VOP fick ta del utav efter lunch! :D Måste bara säga att de i VOP (Vo1, Op2 & Op3) är så sjukt trevliga och roliga, de är faktiskt en av anledningarna till att jag vill vara i skolan varje dag, även fast vi inte har lektioner! Så mycket som jag skrattar i skolan nu, så mycket har jag nog inte skrattat under hela låg-mellan-högstadiet. Sjukt! Så snälla, kan vi inte stanna tiden för några månader? Vill inte att 3orna ska sluta, vill inte gå på sommarlov (även fast jag vill ha sommar!), och vill inte att några nya fjortis-1or ska börja och sabba det hela! ;) Snälla?

Ligger just nu i soffan med vetekudde, har sjuukt ont i axlarna och ryggen. Men ska i alla fall på röntgen på onsdag, så hoppas att de hittar något fel som de kan åtgärda, så att de inte bara säger "Vi ser inget fel, vi får vänta och se hur det blir om ett tag...".


Bild från Rullsand för kanske 2 år sedan..? Tänk att lägga sig i den svala sanden i sommarvärmen och bara ta det lugnt! :*



Pig hunt

Publicerad 2012-02-06 18:17:48 i Filmer och böcker



John tar med sig sina San Francisco-vänner till sin avlidne farbrors avlägsna ranch för en helg fylld av vildsvinsjakt, vapen och testosteron. Väl där får de höra talas om legenden om ett jättevildsvin som lokalbefolkningen kallar för The Ripper och som om inte det vore nog snubblar de även över ett gäng med hippies som odlar marijuana mitt i skogen. Stadsgänget märker snart att de är insyltade i mer än vad de hade räknat med, men vid det här laget är det redan för sent att fly....

Sjuk film, varken jättebra eller jättedålig. Något däremellan antar jag.. Brutalt, naket och sjukt. Inte värd att se, enligt mig då..

Läs mer!

Åh gud!

Publicerad 2012-02-05 17:09:04 i Min vardag & annat okategoriserat




Usssch vad slut jag blev! Vi började flytta saker från 4an till 11an idag. Främst mina saker. Så nu är mitt rum fullt med påsar, 1 hylla, 1 byrå, 7 flyttkartonger och säckar. Men finns fler flyttkartonger och säckar med saker till mitt rum på 4an, så ni behöver inte oroa er att jag inte har tillräckligt med saker..............





Nu till det roliga(?) - packa upp!


Så här fast liiiiiiite brunare ser min tapet ut, det går verkligen inte att få någon bra bild på den! Får försöka igen när rummet är helt klart! :)


Nu blev vi väääldigt hungriga, men vi orkade inte laga något, så mamma och Göran åkte iväg och köpte pizza! Räksallad till mig, mums! :)


#trött&slut

Mysiigt

Publicerad 2012-02-05 13:55:30 i Min vardag & annat okategoriserat




Igår kväll kollade jag, precis som många andra, på melodifestivalen. Jag hade inga höga förväntningar alls, eftersom det blir sämre och sämre för varje år som går, men visst f*n blev jag besviken ändå! För det första, klädvalen....behöver jag säga mer? T.ex. Marie Serneholts guldiga sparkdräkt med svarta underkläder. Och för det andra, låtvalen..? Och för det tredje, Thorsten Flinck?!?! Åh gud.. Visst, det fanns låtar som faktiskt gick att lyssna på, men vad har hänt med schlager-låtarna?! Det är ju ändå en schlagerfestival! Eller har jag fel? Nu är det bara att hoppas på att Mattias och Danny kan rädda det här, man ska ju inte behöva skämmas för sitt land i Eurovision, right?

Nu tänkte jag kika på en film, och efter det kanske en film till! Blir i alla fall att ta det lungt! :)



I want summer. Nu.


Solsken!

Publicerad 2012-02-04 14:09:59 i Min vardag & annat okategoriserat



Idag vaknade jag, mådde jättebra! Kände mig helt frisk och kry. Kunde andas, var inte alls snuvig, inget halsont och det irriterade inte i halsen. Kändes hur skönt som helst!

Sedan klev jag upp och åt lite frukost, blodgrape och en pizzabit från igår (ja, jag åt pizza igår, 3/4 av den!), och sedan började jag hosta. Och hosta. Och nu efter någon timme mår jag som vanligt igen, täppt näsa, hosta och huvudvärk. Självklart, jag trodde väl inte att jag kunde bli frisk över bara en natt? HAHA, tack mitt kära liv, du lyckades lura mig.

Nu håller mamma och Göran på och tapetserar det sista i mitt rum!!! :D Det kommer bli så sjuuukt fint!


Inte helt ny bild, dessutom konstigt ljus eftersom det var mörkt ute och blixt.


Och det här gjorde de klart nu!!! :D

Och nu börjar de plocka undan massor av saker på mitt rum som inte ska vara här inne, så äntligen kanske man får plats med lite saker.. :)

Tänkte duscha strax, sedan kanske städa lite på 4an, eller helt enkelt bara kurera mig. We'll see.


Sjuukt konstig bild, haha! I alla fall, la ansiktsmask igår, och den var lila, glittrig och doftade underbart! :*

Nomnomnom!




Vänner ÄR det bästa som finns!

Publicerad 2012-02-03 14:27:52 i Min vardag & annat okategoriserat




En stund efter att Felicia hade kommit hit med center kom Linn och Hanna med mat från Gastro! Rostbiff och potatisgratäng, så sjukt gott!! :D Hade svenska nästan mitt i korridoren, och även nägra treor var närvarande. Men de var inte till så stor hjälp om man säger så... ;)



Kommer sakna min Felicia! :love:

Ska nog ta 3 bussen hem, sedan viiila och kurera mig!


Okidoki, nu ska jag dö liiiite bara. Trevlig heelg!


Vänner är väl det bästa som finns?

Publicerad 2012-02-03 11:19:38 i Min vardag & annat okategoriserat



Somnade i fotöljen här i skolan under "första timmen", och nu ligger jag här och hostar.. Men plötsligt kommer min älskade underbara Felicia med center till mig! Känns lite jobbigt att jag inte fått i mig mat sedan igår bara, men tror det blir lite käk snart, och så center efter det!! :)





Söta människa!!! :love:

Redan fredag?

Publicerad 2012-02-03 09:08:14 i Min vardag & annat okategoriserat


Fundera lite. Tänk att du vaknar en morgon, riktigt hungrig! Du har inte ätit något kvällen före, så du är mycket hungrigare än vanligt. Du kliver upp ur sängen och går till köket. Av ren reflex sväljer du. Och dääär var dagen förstörd. Så kändes min morgon. Svullen hals och tunga, kan knappt svälja.. Fick i mig vatten, liite youghurt, hostmedicin, citronhonungsté och Riga Balsam. Bara flytande. Mår finfint nu.

Men vad sjukt att det redan är fredag!? Det var liksom måndag igår? Och det är februari!? Herregud, snart är det väl jul igen...


Fick en Må bra-prenumeration av mamma i julklapp, hade velat ha den senaste tidningen nu.. Vill Må Bra!


Wellwell..

Publicerad 2012-02-02 23:14:36 i Min vardag & annat okategoriserat




Efter skolan idag så drog jag och min söööta Felicia ner på stan och käkade lite. Sedan lyckades jag träffa och se sjuukt många jag känner, Felicia blev nästan irriterad där ett tag ;) Sedan kom Jojjo och gjorde oss sällskap! Det slutade med att Felicia handlade smycken till mig?! Sa först nej, men sedan kom hon med att jag hade bjudit henne på fika... Galna underbara kvinna! :)

Väl hemma gick jag och la mig. Sedan upp och fixa sig för att sedan dra på genrepet på gbo-revyn. Åååh vad jag saknar det, vill ju vara med!!! :( Revyn var väl helt ok, 2 låtar från när jag var med var med i år igen, lite konstigt..? Well, Bosse kan ju inte komma med helt nytt material varje gång...


Ursäkta kvalitén, men det här "godismousset" smakar barntandkräm. Barntandkräm utan tvål typ. Jag lovar, ger ni detta till små barn, då kommer de börja äta tandkräm. Fy!


Och här ser ni lite av mitt basgruppsrum i skolan. Vägg med heta killar - check! Säng - check! Matilda och Hanna som utanför försöker shuffla - check!


Ring som söta Felicia köpte till mig! :love:


Och örhängen som hon också köpte till mig! :love:


Har fler bilder, men nu måste jag sova så att jag inte vaknar i natt igen med hög feber.... Isch nej, sova nu! Puss



Lillördag!

Publicerad 2012-02-01 14:18:18 i Min vardag & annat okategoriserat



Igår bakade jag cupcakes, och de tog jag med mig till skolan idag. De tyckte väldigt mycket om dem! :D Så jag kanske får baka någon mer gång.. ;)

Skulle ha gjort konsitionstestet idag, men fick inte göra det pga att jag hostar. Så han sa att jag skulle göra det imorgon istället, för då är jag säkert helt frisk..?! Haha, kommer inte bli av känner jag.

Blir att dra hem om en kanske en 40 min. Sedan städa kanske..?


Om

Min profilbild

Emma Bengts

Jag heter Emma, jag är 17 (snart 18) år och bor i Dalarna! Jag läser just nu till undersköterska, så den mesta tiden av mitt liv går till plugg. Annars bakar jag, allt från tårtor, cupcakes, kakor och bullar till bröd, kex, chips osv. Träning är också ett stort intresse hos mig, och även matlagning, foto, hälsa i allmänhet, skönhet osv! Funderingar eller frågor? [email protected]

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela