Emma Bengts

Live the life you love, and love the life you live!

Så att..

Publicerad 2012-01-31 10:12:06 i Min vardag & annat okategoriserat



Jaaha, då blev man hemma idag då. Hostan blir bara värre och nu början snuvan sakta krypa fram. Dagen kommer ägnas åt till att plugga lite medicin/v&o, läsa min engelskabok, ta det lugnt, promenera ner till mormor och affären för att få lite frisk luft, se film, baka, städa lite på 4an om jag orkar, dricka te och äta apelsiner i mängder! Så. Tror jag börjar med att gå tillbaka till sängen och spendera minst en halvtimme till där innan jag tar tillfället i akt och gör något ;) Kaanske äta först...


Hoppas ni andra klarar er från förkyldningar och dylikt, det är så tråkigt att vara sjuk!!


God kväll..?

Publicerad 2012-01-30 20:58:13 i Min vardag & annat okategoriserat



Väl hemkommen från skolan, ca kvart i 4, somnade jag i soffan. Vaknade vid 8, och nu har jag precis fått i mig lite mat! Känner mig fortfarande lika trött, och hostan blir bara värre.. :( Den här förkyldningen var verkligen det sista jag behövde nu, men det kanske är ett tecken på att jag borde ta det lite lugnare med allting och varva ner..?


Tänk, det var nyss jul. Vart tog det vägen? Nu är det snart alla hjärtans dag, och sedan påsk, sedan midsommar, och så halloween och sedan så blir det jul igen! Och så bara 1 år kvar tills jag fyller 18. :) Fyller dessutom 18 på en fredag, helt perfekt! ;)

*host*

Publicerad 2012-01-30 08:36:05 i Min vardag & annat okategoriserat




Har hostat flera gånger i natt, och idag vaknade jag med svullen tunga och frossa. Brrr! Är i alla fall i skolan, eller ja, min kropp är. Var vääldigt trött på väg till skolan, höll på att somna flera gånger på bussen, till och med när jag gick till skolan och lyssnade på Kings of leon. Då vet man verkligen att något är fel.. Det var först när LMFAO startade som jag kunde hålla mina ögon lite öppna, haha.

Har mentorsmöte + en lektion till idag, sedan hem och städa på 4an. Och kurera mig såklart! Vill ju kunna gymma, speciellt efter den här helgen.. ;)


En helg utan dess like.

Publicerad 2012-01-29 18:54:48 i Min vardag & annat okategoriserat



I fredags åkte jag hem till Rebecca i Falun, och där stannade jag hela natten! Inget mer om det, haha ;)

Igår förmiddag träffade jag Hugo på stan, tog samma buss som honom hem. Riktigt trevligt att träffa honom igen, det var ju ett bra tag sen senast.. :) Väl hemma gjorde jag inte mycket. Var tll 4an och försökte städa, men höll på att somna på golvet, så det var ingen idé att ens försöka... Åkte hem till pappa efter det och träffade mina syskon plus några fler, och det var trevligt! :) Fick en kasse kläder av syster, och som vanligt passade allt! :D :love:

Sov kvar hos pappa i natt, och idag har det inte varit mycket sockerfritt på menyn.. Började dagen med rejäl frukost, sedan spårade det ur. Tårta, bullar, kakor, glass, chokladsås, godis, ostkrokar och kaffe. Mums! Mår mindre bra nu, men vad hade jag väntat mig?!

Pappa fick en resa till Kuba med mina syskon nästa år i 60-års present, och en mosad tårta. Mina syskon lyckades tappa den, fastän alla 3 höll i den. Ja, vad säger man, tur att de inte är mina helsyskon... ;)


Underbart god tårta, men inte var den så fin..?


Det här handlade jag i fredags! T-shirten köpte jag på JC för 150:- (?) och treggingsarna (fin böjning av ordet, jag vet) 180:- tror jag. Underbart sköna båda två!




Hemma hos pappa kör jag datorn på tvn. Snacka om stor blogg, haha! :) Jag och min humor...


Tänkte gymma imorgon, men Jojjo har smittat mig med en sjuuukt jobbig hosta, så tror jag hoppar det. Tack tjejen, verkligen snällt.

Nu kanske jag ska städa lite på rummet, och sedan kolla på en film innan det är sängdags. Har inte jättemycket energi efter denna helg känner jag, och resten av veckan blir det städning på 4an, och då finns det inte tid till att vara trött. Och nuuuu tänker jag dricka något som får bort den här hostan! Mums.

Rörigt inlägg, yes!

Rubrikbrist.

Publicerad 2012-01-27 14:35:29 i Min vardag & annat okategoriserat



Maten på Kina-Thai var underbar, och mina sööta klassbrudar är helt otroliga! Oh my.. :)

Blev snabbshopping efter lunch med Felicia, ett par svarta treggings och en rosa t-shirt med tryck! Egentligen var det hon som skulle shoppa, men hon hittade inget och jag hittade 2 saker. Illa.

Nu åka hem!

Frukostlösa morgon.

Publicerad 2012-01-27 10:45:01 i Min vardag & annat okategoriserat



Stressig morgon.. Vaknade 8.20, och bussen går 8.58. Klev upp, duschade, drog på mig jackan och skyndade till bussen. Är smått(?) hungrig nu, men om en halvtimme öppnar Kina-Thai där jag och brudarna från klassen ska käka idag! :)

Igår var jag i skolan, sedan drog jag och Felicia ner på stan, och så bjöd jag henne på lite fika :) Efter det drog jag hem och fixade mig och åt lite, sedan tog jag och Linda bussen in till Falun, och sedan till Borlänge. Vi såg "The Darkest Hour" på bio, och den var väl helt okej :) Och eftersom det inte gick några bussar hem så var Jimmy jättesnäll och skjutsade hem oss! :D

Kom hem vid halv 12, och somnade vid halv 1. Helt slut..

Nu vill jag ha mat, nu. Det är i alla fall fredag, så får väl försöka hitta på något kul ikväll om jag har ork :)





Back

Publicerad 2012-01-25 23:18:18 i Min vardag & annat okategoriserat



Så där! Nu har jag hängt tvätt och fixat lite. Sitter och pluggar just nu, eller ja, försöker.

Har varit hos Jojjo på Mary Kay-visning. Det var väldigt mysigt, precis som förra gången! Handvård, läppvård och ansiktsvård plus lite smink! Man får testa det jag skrev nyss, men det är absolut inget köptvång! :) Om någon är intresserad av en Mary Kay-visning så är det bara att höra av sig till mig så fixar jag det! Mejla mig på [email protected]! :)


Sminkad och snygg inför bedtime. Kanske ska dygna så slipper jag fixa mig imorgon? HAHA nä.



Plugga lite till, sedan säng. Imorgon sjukgymnasten kl 10, sedan lunch med mamma, efter det lasarettet en sväng och till sist springa till skolan och hinna i god tid till redovisningen. Phu. Natti!

Endorfinkick!

Publicerad 2012-01-25 14:45:51 i Min vardag & annat okategoriserat



Som vanligt var det underbart att träna! Blev plöstligt på jättebra humör, sitter och ler hela tiden! :)

Pluggar med/v&o, måste kunna det imorgon, annars blir det inte bra.. Vill kunna säga för en gångs skull att jag verkligen är nöjd med min insats, och det händer inte ofta. Så nu blir det pluggpluggplugg!!!

Tvätta tonvis med kläder när jag kommer hem, sedan hem till Jojjo på Mary Kay-visning! :)




Bild som bror Marcus tog i somras tror jag? Saknar min t-shirt. Mycket. Vill ha en ny likadan!! Vart kan man hitta en sån då?....

Svar till Helena!

Publicerad 2012-01-25 13:36:58 i Svar på kommentarer




"...och vad ska du göra med alla dina kläder som ligger i en stor påse här hemma hos mig? :D"

Svar: Jag får helt enkelt köpa en garderob till! . Problemet löst!! :D

Jobbig morgon..

Publicerad 2012-01-25 10:40:00 i Min vardag & annat okategoriserat



På vägen till skolan idag tänkte jag lyssna på musik, som jag alltid gör. Men när jag startar musiken så låter det konstigt.. Basen och ledsångaren hörs inte. Så hela vägen till Falun satt jag och lyssnade på trummor utan bas och stämmor. Det har aldrig varit så långt till skolan någon gång..

Har pluggat lite matte, och nu lunch. Sedan gymma! :D :love:

The Art Of Getting By

Publicerad 2012-01-24 21:40:46 i Filmer och böcker



George, en ensam och fatalistisk tonåring som har lyckats hela vägen i skolan till hans sista år utan att någonsin gått en hel skoldag, blir vän med Sally, en populär men komplicerad tjej som kommer att bli hans själsfrände.

Låter tråkigt, men filmen är riktigt bra! Riktar sig kanske åt de lite yngre, men är du ung i sinnet så går det nog bra att se den ;) Sevärd!

Läs mer!

Filmmys!

Publicerad 2012-01-24 19:41:11 i Min vardag & annat okategoriserat




Efter skolan drog jag ner på stan och fixade några saker, sedan åkte jag hem till mormor och hjälpte henne med några saker. Nu är jag hemma, har städat lite i min garderob och i alla miljoner kassar som just nu fungerar som förvaring!

I morse märkte jag att det saknades hur mycket kläder som helst i min garderob. Har nästan inga underkläder alls, och alla mina "tjock"tröjor är borta. Så nu när jag kom hem undersökte jag saken lite närmare. Längst in, högst upp i min garderob hittar jag en stooor påse fylld med tvätt. Otvättad tvätt. Den slängdes in när vi skulle börja tapetsera, och så blev den kvar där. Har nu samlat ihop allt som jag måste tvätta, och där var eftermiddagen imorgon borta! På kvällen blir det nog att åka till Jojjo, så får tvätta innan jag drar dit :)

Nu tänkte jag dra igång en film! Har förberett mig med popcorn, popcornkrydda sourcream and onion, Lindt Sea Salt-chokladkaka och vatten :)




Med annat ord (bild(gammal)):





:love:

Gym kära gym!

Publicerad 2012-01-24 11:47:24 i Tankar & annat




Körde löpning ca 30 min + lite ben, och gud vad skönt det var! Det var sjukt längesedan jag gjorde något annat än att springa, och det var underbart! :)

Var nyss och åt med Hanhan och Bäcci, och nu blir det pluggplugg tills 1 då vi har v&o.



För ett tag sedan kollade jag i ett rusta-blad.

Tittade lite extra på de konsiga "barbie"-dockorna.
Ursäkta blixten.

Kolla på de här benen?!

Och den här midjan och armarna??!! Är det så j*vla konstigt att unga flickor är så sjuukt missnöjda med sina kroppar? Är det så här man ska se ut efter några månader på gymmet och utan mat? Sjukt.

Nej usch. Ät tjejer, ni vill inte se ut så här! Och tror ni ärligt att någon kille skulle vilja kramas med en sån här pinne?

Jaao

Publicerad 2012-01-23 22:09:10 i Min vardag & annat okategoriserat




Var och städade på 4an idag, har precis börjat med mina gustaf-saker. Tror inte att någon förstår hur mycket jag har av den sorten. Visst, mina kompisar har sett det jag haft på mitt dåvarande rum osv, men det finns nog ingen som har sett allting. Usch, vart ska jag göra av allting?! Vill ha det kvar på ett sätt, men ändå inte, och det finns ingenstans jag kan ha allt. Beslutsångest. Hjäälp!

Har ätit lite mat med familjen, och så gav jag en spruta. Snart färdig undersköterska! :D Nästan.. ;) Sova nu!

Inlägg nr 400!

Publicerad 2012-01-23 17:07:08 i Min vardag & annat okategoriserat




Så, nu har jag gjort 400 inlägg på denna blogg! Det är inte så mycket, men det är bra ändå tycker jag. Eller det beror väl på vad man jämför med.. Men men ! :)

Igår innan jag gick och la mig slog jag, mamma och Göran vad om att om jag kom upp senast kvart över 6 så skulle jag få en tjuga! Och gissa vad, jag lyckades! :D Så nu är jag 20:- rikare, haha.

Hade aktivitetsförmiddag med alla 1or på skolan, och vi spelade spel och hade oss, det var faktiskt kul! :)

Sedan var det eng och med/vo. Drog lite tidigare ner på stan och fixade några saker innan jag drog hem. Nu sitter jag här i fotöljen myser. Jag ska, nej förlåt, jag måste upp till 4an och städa! Först laga lite mat med Johan, sedan promenerar jag upp :)



Från i somras!


Som vanligt..

Publicerad 2012-01-22 21:48:20 i Min vardag & annat okategoriserat



Usch, jag är verkligen sämst på att hålla tiden på kvällen. Jag går aldrig och lägger mig, även fast jag på morgonen intalar mig själv att jag verkligen behöver det. Och jag känner att jag behöver det. Men icke, jag går ändå inte och lägger mig i tid. Idiot man är ibland.. Det får det bli en ändring på from imorgon!

Blev inget städande på 4an idag, vilade istället! Hade egentligen inte tid med det, men det var välbehövligt. Flyttade om lite på mitt blivande rum och gjorde en ansiktsmask för bara en liten stund sedan, nu toast och Wallander!





Min nya tapet på fondväggen!

Och den tillfälliga sängen mitt i röran.. Älskar tapeten! :love:

Eh, ja. Mysigt och hemtrevligt? Nja.

Överfull garderob. Ser ganska prydligt ut nu, men jag rensade nyss, så det är bara en illusion. ;)

Ca en femtedel av mina kläder finns nu i garderoben. Vilken j*vla tur att jag har 3 garderober till som jag kan börja fylla när tapetseringen är klar! Men börjar fundera på vart jag ska göra av alla mina skor?! En del kommer stå i hallen, men var ska mina andra 20 par som nu ligger i en kartong bo? Det är sådanna här problem som gör att jag ligger vaken om nätterna ;)


Nejdu, nu tror jag att jag borstar tänderna och lägger mig! Natti :)

Helgen..

Publicerad 2012-01-22 14:37:13 i Min vardag & annat okategoriserat




I fredags var jag och Åsa på bio, Hamilton, och den var helt OK. Slänger in en kort recension senare. På vägen hem köpte vi med oss smörgås från subway, andra gången den dagen, och sedan lite godis från willy's!

Lördagen startade vi med frukost, och sedan gjorde vi om hennes kattställning lite, med tyg och rep. Den blev jättesnygg! Efter det blev jag hämtad av m&g, och resten av eftermiddagen städade jag på 4an. Usch fy vad mycket saker! Tapetserade även en hel vägg i mitt nya rum!! :D På kvällen blev jag hämtad av Åsa, och vi åkte tillbaka till henne. Vi såg filmen 50/50, och den var jättebra! Satt med tårar i ögonen, kände igen mig så mycket..

Idag vaknade vi lagom tid, och nu är jag hemma! Ska upp till 4an inom en snar framtid, även försöka ta en promenad i det underbara vädret, men just nu är jag lite slut. Så vilar framför brasan en stund! :)




:love:

Hemma!

Publicerad 2012-01-20 15:25:03 i Min vardag & annat okategoriserat




Så där! Då var man äntligen hemma igen! Nu: Packa, fixa, vila, äta, och sedan åka till Falun igen för att träffa underbara Åsa! :D Kommer bli en skrattkväll med massor utav goda saker, bland annat en viss Persbrandt! ;) Myspys :love:




Förresten, istället för att skriva www.uakame.blogg.se behöver man nu bara skriva www.emmabengts.com! Samma sida, olika namn! :)

Trevlig helg! :)

Happy

Publicerad 2012-01-20 11:51:24 i Min vardag & annat okategoriserat



Eftersom alla var spårlöst försvunna när vi hade medicin var det bara jag och Cornelia som dök upp. Vi hade praktiskt, och vi skulle mata varandra. Mata. Vi 2. Haha, det blev inte direkt seriöst... Och vattnet som vi matade varandra med smakade lite konstigt. Men Majny tyckte att vi gjorde ett bra arbete i alla fall! :)

Kom nyss tillbaka till skolan, har varit nere på stan och handlat en sport-bh + käkat med Cornelia på Subway. Ingen av oss hade egentligen ingen aptit, men vi fick då i oss en varsin smörgås! Gott var det! :)

Nu blir det att plugga V&O, sedan Svenska. Känner mig mycket gladare nu faktiskt. Är inte lika orolig, och med mina underbara vänner vid mig så kan jag inte vara nere hur länge som helst! Dock har jag fortfarande ingen matlust, men äter ändå, och hänger inte riktigt med på allt som sägs och görs, men det är som det är!



Gilla min t-shirt? :D

Brr

Publicerad 2012-01-20 08:54:52 i Min vardag & annat okategoriserat



Lagade mat igår, blev kycklingfilé med rosmarin och en massa annat gott plus ris! Sedan blev jag sugen på sockerkaka, så då bakade jag en. Sockerkakssmet innan maten, det är grejer det ;)

Idag ska jag springa ner på stan så fort jag får tid och köpa en sport-bh till mamma, efter det hem, sedan till stan igen och sist men inte minst till Åsa, och vi ska på bio! :) Vi ska se Hamilton, så bara att hoppas på att den är bra! Hade velat se The Darkest Hour också, men vill inte gå själv..

Måste säga att det var väldigt skönt att gå utanför dörren idag när det var -16 ute.. Fy, nu vill jag ha vår!

133 tonårsfrågor! (i brist på annat)

Publicerad 2012-01-18 21:38:50 i Emma


- Fyra frågor om förhållanden
är du singel? - Yes
tror du på kärlek vid första ögonkastet ? - Jadå
hur många har du varit kär i? - Riktigt kär? Hm, kanske 3 stycken.
är du kär just nu? - Nja

- Tio frågor om dig själv
namn? - Emma
när fyller du år? - 26 april
några piercingar? - I öron
vad har du på dig just nu? - Treggings + t-shirt
vilken årstid är bäst? - Sommaren!
hur ser den perfekta morgonen ut för dig? - Solsken, pigg, utvilad och fylld med energi!
vad tycker du mest om hos dig själv? - Min humor, haha!
vad är du bra på? - Mycket!
vem älskar du mest på denna jord - Inte vem, vilka. Det är många!
sover du hellre själv än tillsammans med någon? - Nej, men ibland är det skönt.

- 10 frågor om dina vänner
vem vet allt om dig? - Ingen!

vem är den roligaste av dina vänner? - Alla mina vänner är roliga!
vem är snyggast av dina vänner? - Jadu, det finns många!
vem är mest partyprisse? - Linda, Jojjo eller Felicia!
vem är den du helst har filmkväll med? - Allihopa!
vem av dina vänner är mest "evil"? - Ojoj, det finns många. ;)

- 10 Frågor om din familj
vem står dig närmast?  - Mamma eller Åsa!

har du bra kontakt med båda dina föräldrar? - Jaa!
vem är farligast i din familj? - Jag :)
vem ser roligast ut i din familj? - Jag, haha!
vem är coolast? - Jag!
har ni något husdjur? - Nej :(
vem har du mest gemensamt med? - Åsa eller Helena tror jag..
vem står för underhållningen? - Jag såklart!
vem sover du oftast med? - Mig själv :love:

roligaste kvällen med familjen? - Hur ska jag kunna nämna en?!

10 frågor om idag
vad har du gjort? - Sovit, pluggat, kollat film och käkat!
vad ska du göra nu? - Gå och lägga mig!
har du gjort något dåligt idag? - Jaa, försov mig...
vad har du ätit idag? - Frukost bestående av ägg, yoghurt & special K, nudlar och pasta med pastasås!
har du duschat idag? - Nepp!
är du trött nu? - Jaa
vad händer i morgon ? - Skola och städa på 4an!
går du i skolan? - Ja?
har du varit i skolan idag? - Nej


- ANNAT
Hur mår du just nu? - Helt ok.
Har du piercat dig? - I öronen
Är du hungrig nu? - Jaa!
Vad är klockan nu just nu? - 21.25
Vilka sidor på Internet är du inne på just nu? - Blogg.se

TELEFON/MOBIL
Vem ringde dig senast? - Mormor \m/
Vem ringde du senast? - Linda
Vem sms:a till dig senast? - Linda!
Vem sms:a du till senast? - Linda ;)


- FAMILJ
Hur länge sen var det du träffa din morsa? - Hon sitter bredvid mig.
Hur länge sen var det du träffa din farsa? - Några dagar sen.

- ÖVRIGT
Gillar du punk? - Ibland
Har du sminkat dig idag? - Nepp

- MUSIK
Lyssnar du på musik just nu? - Nej
Vilket är ditt favoritband/artist? - Olika, men Danny är fortfarande en favorit!
Vad gillar du för musik? - Allt möjligt!

- KLÄDER
Har du fler än 4 linnen? - Gud ja!
Har du fler än 3 jeans? - Ja
Har du fler än 5 tröjor? - Yes

- SMINK OCH HÅR
Använder du mascara? - Sällan
Använder du wax? - Nej
Använder du ögonskugga? - Mycket sällan
Använder du kajal? - Sällan
Använder du hårspray? - Sällan
Använder du volymspray? - Mycket sällan

Andänder du mousse? - Nääej
Använder du deodorant? - Gud ja.
Använder du skinspray? - Nej
Använder du parfym? - Ja, ibland.
Använder du läppglans/läppstift? - Sällan
Använder du brunkräm? - Nej fy!
Använder du rouge? - Mycket sällan
Uppsatt hår eller hängande? - Båda!
Plattar/lockar du håret varje dag? - Verkligen inte!
Målar du tånaglarna efter varje gång du duschat? - Haha nej
 

KÄRLEK
Är du kär just nu? - Nja
Har du kysst någon idag? - Nope

Har du ett förhållande? - Nej :)
Är du romantisk? - Ibland ;)
Har du snott en kompis pojkvän/flickvän? - Det har jag säkert :o
Vad hette din första flickvän/pojkvän? - I ett seriöst förhållande, Hugo. Annars kommer jag inte ihåg, det var på dagis :o
Hur länge höll det? - Det seriösa, 2 månader och 8 dagar.
Vill du vara singel eller ha ett förhållande? - Just nu singel, men trevligt med pojkvän också.
Har du varit tillsammans med två samtidigt? - Inte seriöst, nej.

Vem sov du senast bredvid? - Jojjo kanske? :D
Vem sa senast att han/hon tyckte om dig mer än som vän? - -----
Har du varit tillsammans med någon som du sen hade ett KK med? - Nej
Hur gamla var dina föräldrar när de blev tillsammans? - Ingen aning, 20 nånting kanske?
Har du någon gång velat ha ditt syskons pojkvän/flickvän? - Oj nej!
Skulle du kunna tatuera in din kärleks namn på armen? - Nej
Vad gillar du för stil på tjejen/killen? - Stil spelar ingen roll, det är insidan som räknas. Han ska vara sig själv. :love:


Usch, det där gör jag aldrig om. Orkade nästan inte svara på allt, så vem ska orka läsa? Haha, värdelöst!


Trött och mysig!

Publicerad 2012-01-18 14:51:05 i Min vardag & annat okategoriserat




Igår var det öppet hus på skolan jag går på, Falu Fri! Kom hem strax efter 21, men det var det värt! :) Åsa kom förbi en sväng, så visade runt henne på skolan. :) Sedan myste jag runt och tog det lugnt! Fick även massage av Jocke, och det var såå härligt! Eller ja, tills min medicin-lärare stack in huvudet och ropade "ÄR DET SKÖNT EMMA?". Efter det var jag verkligen vaken, haha.. Även Jimmy tryckte lite på mina axlar, och jääklar vad ont jag har där! Blev lite bättre efter all massage, men kan behöva mer, höhö ;) Avslutade det hela med att umgås lite med Jojjo, och det var trevligt som vanligt! :)

Idag hade jag planer på att gymma, men min väckarklocka ringde aldrig, så försov mig till halv 9. Och skulle även ha mejlat till min matte-lärare och säga att jag tänkte plugga hemma idag istället, men det blev för sent det med. Valde i alla fall rätt dag att försova mig på = dagen då jag inte har lektioner som jag måste gå på!

Sitter vid tv'n just nu, men det finns inget värt att se på. Kanske drar igång en film innan jag promenerar upp till 4an där det blir städning på höög nivå! Och den här veckan får jag städa själv också.. Kanske laga mat ikväll också! We'll see.


#trött.

Öppet hus!

Publicerad 2012-01-17 17:12:57 i Min vardag & annat okategoriserat




Sitter vid uppehållsytan och väntar på att det ska komma lite folk på öppet hus! Blir kvar i skolan till 8-halv 9 ikväll, men det är så mysigt på skolan, så det är helt okej! :)

Ska nog lägga mig när jag kommer hem, är grymt trött! Har skrattat hela dagen åt allt och inget, så kanske behöver lite sömn..


Gud vad roligt med karusell!! Vill. Nu.

Kladdkakemuffins

Publicerad 2012-01-17 09:10:27 i Mat & bak



Har ingenting att skriva just nu, så istället lägger jag ut bilder och recept på muffinsarna jag gjorde i helgen :)

Ingridenser:

100 g smör
2 ägg
2½ dl socker
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 msk vaniljsocker
2 dl mjöl

1. Smält smör, ställ åt sidan och låt svalna lite.
2. Vispa ägg och socker pösigt.
3. Blanda de torra ingridienserna.
4. Vänd ner mjölblandingen i äggsmeten.
5. Blanda i smöret i smeten.
6. Fyll muffinsformar med smet ungefär till hälften.
7. In i ugnen i 200 grader i ca 10 minuter.







Mums :)

:thumbup:

Torrshampoo

Publicerad 2012-01-16 20:53:42 i Skönhet



Inhandlade ett nytt torrshampoo i lördags, eftersom "proffs" torrshampoo är de sämsta någonsin! I alla fall för mitt hår.. Det nya köpte jag på Kicks, av märket Lee Stafford, kostar 80:-.




Luktar väldigt starkt, kan inte avgöra om jag tycker att det luktar gott eller inte, men något konstigt är det med den. Lukten stannar kvar i håret flera timmar efter att man använt det, antar att de försökte göra en "shampoo-doft" eller liknade. De lyckades mindre bra.
Men håret blir väldigt mjukt, och det ser rent ut!

++-

Baadooom.

Publicerad 2012-01-16 19:54:34 i Min vardag & annat okategoriserat



Är helt slut, somnade en stund på soffan på 4an efter att jag hade städat i en timme. Nu känner jag mig i alla fall lite piggare, men är sjukt rädd att jag ska bli sjuk. :( Men det ska jag inte bli! :)

Imorgon är det öppet hus på Falufri, så be there! :) Blir en lång dag, kommer till skolan vid 8, är hemma vid 21. Treevligt!

Tänkte köpa en vårjacka på nätet, men nu har jag problem att bestämma mig om jag ska köpa något mer när jag ändå håller på eller skippa det? Finns saker jag vill ha och behöver, men får alltid beslutsångest. Alltid. Kan vara bra att spara pengarna, men kan också vara bra att handla de saker jag nu behöver. Ibland önskar jag att jag hade en liten figur på min axel som tog alla mina beslut. Förstå vad enkelt allt skulle vara.


Strax mat, sedan kände jag för lite matte. Blir nog att göra provet den här veckan istället för om 2 veckor, känns onödigt att repetera sånt som jag redan kan. Bättre att plugga på sånt som jag veeerkligen inte är bra på istället! ;)



Sommar :love:


#Inteminmorgon

Publicerad 2012-01-16 09:56:55 i Min vardag & annat okategoriserat



Gick och la mig rätt sent igår pga att jag hjälpte mamma och Göran med en sak med datorn. Hade satt klockan på 05.40 så att jag skulle hinna snooza, men den planen gick helt åt h*lvete. Vaknade av klockan, för 75e gången, kl 7, och då hörde jag att Göran klev upp. I ren panik sprang jag in i duschen, kan säga att jag blev mer svettig än ren, och sedan slängde jag i mig frukosten. Hann med bussen, men jag ångrar nästan att jag inte tog en senare buss ändå.

Haft mentorsmöte nu på morgonen, med det blev mest flum eftersom så gott som alla var grymt trötta, inklusive våran mentor.. ;)

Nu sova (njae), sedan mat, samtal om engelskan och sist redovisning. Sedan hem och städa!




Sovdags

Publicerad 2012-01-15 22:53:50 i Min vardag & annat okategoriserat



Mamma och Göran salsar runt i huset och har sig, och jag försöker plugga på v&o till imorgon, men det kommer inte gå bra.. Får inte in något i mitt huvud just nu.

Imorgon blir det 3 lektioner, sedan till 4an och stääääda. Och stäääääda. Phu.



Vår :love:

Shark Night

Publicerad 2012-01-15 21:41:03 i Filmer och böcker



Filmen handlar om sju vänner som är på semester vid en insjö i Lousianna Gulf där de faller offer för ett antal hajattacker. Frågan är, hur kan det komma sig att det finns hajar i en sjö?

Väldigt overkliga hajar, och inte så många haj-scener som jag hade hoppats på, men annars helt OK. Härlig miljö och ganska bra skåderspelare, men handlingen är sådär. Sevärd för de som gillar hajar, eller kanske snarare för de som inte gör de? ;) Det fanns stunder då jag kröp ihop för ordentligt för att inte tro att jag skulle förlora ett ben, just de stunder då de simmar mot bryggan och hajen närmar sig....

Läs mer!

Försvunnen

Publicerad 2012-01-15 21:18:39 i Filmer och böcker



Svensk thriller som handlar om en kvinna som är på väg till sitt nya hem en bra bit hemifrån, och på vägen blir blir hon förföljd av en svart jeep. Hon blir tillfångatagen, men tillslut lyckas hon fly. Så gott som hela filmen handlar om när hon flyr. Väldigt bra film för att vara svensk, men lite för overklig.

Läs mer!

Funny Games

Publicerad 2012-01-15 20:46:55 i Filmer och böcker



Denna film handlar om en familj som ska tillbringa någon vecka på "landet". De får besök av 2 killar som efter ett tag vänder upp och ner på deras vardag genom att de vill leka lekar gång på gång. Lekarna är brutala och förnedrande. De slår vad med den motvilliga familjen om att familjen kommer vara döda redan nästa morgon.

Det här är en ny version av den tyska filmen med samma titel från 97.

Helt okej film faktiskt. Men några saker tyckte jag var lite konstiga; först att en av killarna ibland pratade med kameran, det var lite obehagligt. Och sedan att mitt i filmen spolade de tillbaka händelsen. Kanske en sak man inte borde berätta, men det gjorde filmen mycket sämre än vad den kunde ha varit!

Läs mer!

Drive

Publicerad 2012-01-15 20:36:07 i Filmer och böcker



Ärligt talat så vet jag inte riktigt vad jag tycker om filmen. Det händer nästan ingenting, och han säger knappt något alls. De som påstår att han säger ca 5 meningar överdriver, men det är inte långt ifrån.. Helt okej film, lite sjuk, men så är väl alla filmer nu för tiden? Förr också i och för sig.. Men snygg är han då, så det är väl ett stort plus antar jag ;)

Läs mer!

Lugnt och skönt!

Publicerad 2012-01-15 15:59:55 i Min vardag & annat okategoriserat




Har placerat mig i fotöljen med dataskärmen på tv'n och hög musik i högtalarna i rummet. Konstigt att pappa och Gunilla tillåter det? Det är i alla fall hur mysigt som helst :)

Vi har kollat på film så gott som hela tiden jag har varit här, och jag har även bakat kladdkakemuffins! Bilder osvosv kommer. Nu ska jag käka, sedan hem till mamma!




Pappa!

Publicerad 2012-01-14 15:40:00 i Min vardag & annat okategoriserat



Så där! Nu har jag tapeter! :) Är ganska säker på vilka lampor och gardiner jag ska ha också, men väntar med att köpa det tills tapeterna är uppe.

Är hos pappa nu, stannar tills imorgon! Senare blir det skräckfilm med Gunilla, och då kommer väl pappa "gå och lägga sig", han är inte så förtjust i sånt ;)






Mat snart, är vrålhungrig!

Ojoj!

Publicerad 2012-01-14 00:11:45 i Min vardag & annat okategoriserat




Lyckades faktiskt få i mig nästan hela pizzan, kanske är 1/4 kvar :) Kommer inte vilja äta upp resterna imorgon, med det är väl ganska förståerligt.. ;)

Nu blir det nog att försöka sova tror jag, eller i alla fall läsa lite. Imorgon handla tapeter och leta lampa + gardiner! Sedan hem till älskade pappa! :love: 

Godnatt!








Allmänt mysig!

Publicerad 2012-01-13 20:30:25 i Min vardag & annat okategoriserat



Trodde att jag skulle kunna undvika alla oturliga saker som skulle kunna tänkas hända idag, men icke. Det började med flingorna som inte ville stanna i flingpaketet. Sedan hade jag brett en knäckebrödsmacka med bonjour, och så tappar jag den i knät, upp och ner. Och efter det skulle jag ställa in ett glas i diskmaskinen, och då.. ja, gissa. Ett glas mindre i det här huset då!

Har suttit så gott som hela dagen i soffan och tagit det lugnt och pluggat, och snart kommer mamma och G hem med mat. Och idag har jag gjort något väldigt ovanligt. Jag beställde pizza. Kommer ångra mig efter några tuggor, men då får jag väl steka lite pyttipanna eller liknande :D

Myskläder och fredag, myyyys! :*

Ett frukostalternativ!

Publicerad 2012-01-13 12:59:30 i Mat & bak



Ibland har jag svårt att komma på vad jag ska äta till frukost. Ett bra alternativ är detta:


Alpro Soya, finns vanilj, blåbär och jordgubb. Mums!



Special K, red berries är lätt favoriten, men annars finns det orginal, jordgubb och mörk choklad m.fl.


Kom till Sverige alla ni söta Special K'are!


ProViva, finns måånga smaker (se ovan)! Favoriten är Mango :)


Vatten! Varje morgon, flera gånger om dagen!

Dricker du för lite vatten? Tips: Börja träna, då får du automatiskt i dig en hel del vatten! Eller ja, förutsagt att du kommer ihåg att dricka.


Det brukar räcka som frukost till mig, men en del vill ha mer, en del mindre, så hitta något som passar dig. Men se till att inte tjata ut det, utan byt matvana lite då och då :)

Och: Frukost är viktigt!

Fredag den 13

Publicerad 2012-01-13 12:44:17 i Min vardag & annat okategoriserat



Idag blev det att plugga hemma, hade bara 2 lektioner idag, och min rygg vill verkligen inte sammarbeta med mig just nu.. Tur att man har så snälla lärare så de skickar allt arbete till en :)

Hade tänkt arbeta med min novell, en medicinuppgift, vård och oms.-uppgiften och sedan ta tag i min engelska-bok. Och blir jag trött på någon ovanstående så är det bara att jag sätter mig med matten!

Så, har ni en tur- eller otursdag idag? Själv vågar jag inte göra allt för storslagna grejer ;) Peppar peppar!


Lite böcker som jag fick i julklapp :)


Gud vad det blåser ute då!

Uppdatering: Och där började min otur, alla flingor flög ur flingpaketet. Here we go!

Chill

Publicerad 2012-01-12 15:23:04 i Min vardag & annat okategoriserat



Idag har det inte hänt så mycket. Var till skolsyster tidigare idag och fick tabletter för ryggen, så det kändes lite bättre. Har haft Svenska-planering halv 10, och det tog ca 10 min, sedan hade vi Matte kl 2, ekvationer - algebra, och det är kul! :) Äntligen något som jag faktiskt kan, och jag kan det riktigt bra! Sitter fortfarande och pluggar matte, vi slutade kl 3, men ska fortsätta till kl 4 då Jojjo slutat.

Blev helt galen på min dator tidigare idag då jag inte kunde ansluta till internet. Kunde varken gå in på internet eller FC, och då blir det svårt att kunna hålla koll på schemat och det vi ska göra. Erik knappade lite på min dator, och nu fungerar det! Men vill inte gärna tro att det var han som fixade det, tror mer på att det var något fel med routern. ;)




Måste bara tillägga att det inte bara är positivit med att ha så gott som alla arbetsböcker osv på datorn, visst, man slipper släpa på massor av böcker, och man tappar aldrig bort viktiga papper eftersom allt ligger på datorn. Men efter några timmar ser man fyrkantigt, man har huvudvärk, man är sjuukt trött och man (jag) är bara allmänt borta. Dessutom tappar man sin skrivstil, eftersom man skriver så gott som allting på datorn. God bless papper och penna!

Nu ska jag fortsätta plugga, så har inte tid att surfa runt på nätet :) Puss!


Ojdå.

Publicerad 2012-01-11 13:47:47 i Min vardag & annat okategoriserat



Skulle ha varit på gymmet nu, men sitter istället kvar i skolan och försöker plugga. Är så sjukt trött, skrattar åt allt och är helt borta.. Gymmet får vänta, antingen någon dag, eller så fortsätter jag nästa vecka.

Som sagt, har lite skolarbete att ta itu med. Så får väl börja nu så att jag får något gjort ;)

:)

Publicerad 2012-01-11 09:05:45 i Min vardag & annat okategoriserat



Höll på att somna på bussen till skolan, och nu har jag en halvtimme på mig att vila tills matten börjar. Och där blir det planering av kursen. Många kursgenomgångar och planeringar den här veckan! 1 timmes idrottsteori efter maten, sedan tänkte jag träna lite kondition på gymmet. :) Städning när jag kommer hem, som vanligt, och sedan sooova!

Känner att jag sover bättre nu när jag har börjat träna igen, och ändå har jag hittills bara tränat 2 ggr i år. Idag blir sista dagen för träning den här veckan, i alla fall på gymmet. Har fått så grymt ont i rygg och axlar pga mina tunga väskor som jag släpar med mig till skolan var och varannan dag. Den ena väskan är datorväskan, den är jag tvungen att ha med mig så gott som varje dag. Den andra väskan är min gymväska, och den är ofattbart tung. Den har jag med mig ca 3 ggr i veckan, de dagarna det är idrott eller då jag ska gymma. Fick lite massage igår kväll, och det var guld värt!

Nu känner jag att jag håller på att somna, så ska nog kliva upp ur den här sköna stolfotöljen och göra något. Haha, gick nästan på det själv en sekund..


Och så måste jag väl ta mig tid, ork och lust att plocka bort allt julpynt hos mormor snart. Snart.. :)

Ha en bra dag!

TrÖtT

Publicerad 2012-01-10 08:48:42 i Min vardag & annat okategoriserat



Åh jiises vad trött jag är! Somnade runt 1 i natt, och sedan dog min mobil någon gång under natten, så väckarklockan ringde inte. Jag älskar såna här mornar :) Hann i alla fall göra mig klar, så nu sitter jag i skolan och väntar på att första lektionen ska börja, vid halv 10. Hinner då vakna :)

En lektion nu, en klockan 1, och sedan blir det gymmet innan jag drar hem och städar. Gymgymgym :D :love:

Igår var jag och Linda i stan en stund, sedan tog vi bussen hem till mig och kollade på film och hade oss. Gud vad vi skrattade, det var sjukt! :D Det får ta och bli filmmyskväll snart igen va? ;)





Ha en bra dag nu! :)

Slut!

Publicerad 2012-01-08 22:01:15 i Min vardag & annat okategoriserat



Snart ska jag gå och lägga mig, imorgon är det ju skola igen!

Är ganska säker på att jag kommer sova gott i natt, för idag drog jag och Åsa och åkte madrass i Åsbobacken! Sjukt kul! :D Hann även träffa pappa en snabbis :) Fick tacos när jag kom hem, och nu blir det sängen.

Funderar om jag antingen ska lägga pengar på extra gymkort eller nya hårvårdsprodukter? Lika dyrt...


Får sova på saken. Godnatt! :)


Åsa

Publicerad 2012-01-08 10:40:50 i Min vardag & annat okategoriserat



Just nu bor jag i Falun hos Åsa, men flyttar hem ikväll igen. Igår kollade vi på film och hade det mysigt, och idag blir det väl samma sak innan jag träffar pappa, om han nu är ledig. Hoppas!

Igår svängde jag, mamma och G förbi Willy's på vägen till Åsa, och när jag klev ur bilden stirrade 2 killar i tjugoårsåldern i bilen bredvid jättemycket. När vi sedan började gå mot affären busvisslade de ;) Haha, sånt är alltid kul :D

Och imorgon börjar skolan igen, så kul! Men ändå vill man vara ledig. Svårt?!

Nu blir det film, sedan promenad! Mys :)

3mmA

Publicerad 2012-01-07 16:37:17 i Min vardag & annat okategoriserat




Vaknade vid 2 idag. Inte okej! Men egentligen var det inte så konstigt eftersom jag inte kunde somna förens vid halv 7 i morse. Trött och arg var man, men tillslut kunde jag somna.

Har inte gjort så mycket efter att jag vaknat, men snart bär det av mot Falun där jag ska träffa Åsa! :D Sover hos henne i natt, så det blir film, hemmagjord pizza, skratt och massage! Mys :D

Och kolla här:


Vann på bingolottos julkalender :D


Oduschad och fin! Lite torrshampoo på det där så...

Nu ska jag städa ihop lite på mitt rum, sedan blir det Åsa-time! Lovely :)


:love:

.

Publicerad 2012-01-06 13:57:18 i Min vardag & annat okategoriserat



När jag blev väckt i morse klev jag upp direkt och gjorde mig klar! Är lite stolt över mig själv att jag inte gick till soffan och fortsatte sova där ;)

Mamma och G håller på och fixar med gipsskivor till mina väggar medans jag sitter i sängen bland alla mina saker. Eftersom det är en röd dag idag tänkte jag ta det lungt istället för att städa mitt rum, men nu har jag kommit in i det så pass mycket, så jag tror att jag promenerar över till 4an och fortsätter lite ändå om ett tag :)



Nu är jag hungrig, så det är nog bäst att jag tar mig en tur till köket!


Love / E

Godnatt....

Publicerad 2012-01-06 02:31:20 i Min vardag & annat okategoriserat



Och nu skulle jag egentligen ha legat i sängen i djup sömn, men istället är jag på väg dit nu. Kollade på hockey i några minuter, men tröttnade lika fort som det tog att byta till 1an :) Och ni ser ju själva, det ska inte stå hockey i något av mina inlägg, det är bara så fel. Usch :) Nu säger jag inte att jag har något emot det, men jag tycker inte att det är kul att bara sitta och glo på en rink med en massa klubbor och en puck. Ge dem en varsin puck så blir det lite roligare :)

Nu sova, ska försöka ta det lite lugnt imorgon. Men självklart har mamma och G bestämt sig för att fixa på mitt rum tidigt imorgon, så då måste jag gå upp tidigt.. Fast jag har en lösning: Vakna, stå, släpa, soffa, sova. :) Natti!



kulmedcam.


puss

Zombies! Zombies! Zombies!

Publicerad 2012-01-05 22:59:51 i Filmer och böcker



Kass film. Den börjar uruselt, så dåligt att jag flera gånger stängt av den direkt. Men när jag väl hade kollat i några minuter får man veta att det är en film i filmen. Det är väl helt ok efter det, men skådespelarna är sjukt dåliga, handlingen är.. eh.. man kan inte kalla det en handling. B-film på hög nivå.

Men det är vad jag tycker, kanske tycker du att filmen är bra. Avgör själv :) Eftersom det är strippor med så kanske någon tycker om det, inte vet jag? ;)

Läs mer här.

The Ward

Publicerad 2012-01-05 22:52:57 i Filmer och böcker



En psykologisk förvirrande skräckfilm som handlar om 1 tjej, Kristine, som hamnar på psyke, och där träffar hon 4 andra tjejer som också är inlåsta. Det börjar hända skrämmande saker, och Kristine gör allt för att ta sig därifrån. Efter ett tag börjar hon inse att det inte finns någon chans i världen att hon kommer lyckas.

Tycker att filmen var bra, den hade fruktansvärda pop up-scener, några av de värsta jag sett. Handlingen var helt okej, och man fick se rätt mycket av vad som hände alla. Värd att se!

Läs mer här!

Inte trött alls, nej.

Publicerad 2012-01-05 20:37:22 i Min vardag & annat okategoriserat



Så där ja! Då var jag tillbaka i sängen där allt började. Eller ja, i alla fall dagen... Hm?!

Idag har vi varit på 4an heeela dagen och hållt på, och snart är jag klar med mitt rum, har slängt hur mycket som helst! Bland annat alla E.M.D. och Danny-affischer. Hade kanske 30 st!? Har även slängt så gott som allt skolarbete jag gjort i Grycksbo och Bjurs, och det var inte lite. Skönt! :D

Vi var till soptippen en sväng också och slängde 100 miljoner sopsäckar. Så nu är det bara 100 miljoner kvar. Haha ;)


Håller ni inte med om att jag är grym på att rita? ;)

På vägen hem svängde vi åt fel håll och hamnade i Bjurs där vi kikade in på korset och beställde lite mat :) Nachotallrik till mig, eller heter det tacotallrik?..

Nu ska jag poppa lite popcorn och dra igång en film, och den här gången, en bra film. :)


Puss!

Ääääääsch

Publicerad 2012-01-05 00:08:01 i Min vardag & annat okategoriserat



Glöm vad jag skrev i förra inlägget. Jag orkar inte byta webbplats nu. Kanske bara domän...? Ska fundera lite på det!


Har nyss sett klart en film, en DÅLIG film. Nu är det nog dags att börja fundera på att krypa till kojs, imorgon blir det som sagt att fortsätta rensa bland alla mina miljoner saker på 4an. Blir trött bara jag tänker på det. Men först blir det att piffa till naglarna med fransk manikyr, och sedan kan jag börja tänka på refrängen :)

Kanske skulle ha ätit något också? Banan! :love:


Fast nu är det ju inte banan på bilden, men....


Oh, hello there.

Publicerad 2012-01-04 17:55:23 i Min vardag & annat okategoriserat

Ja, nu är det så här att jag inte riktigt har haft tid att ens starta min dator. Menmen, det är som det är.
-
Nyår var grymt! Det började med att jag, Jojjo, Linda och Vide lagade mat tillsammans, god mat! Sedan drog Linda och Vide hem, och jag och Jojjo valsade runt i huset och fixade och donade och tog det lugnt. Sedan, strax före 00 kikade vi in hos grannen, där alla grannar var samlade, och önskade dem gott nytt år. Vi hann precis ner till 11an innan 12-slaget, och då drack vi rosa champagne, så jävla äckligt. Uääh. Men med lite cola i så blev det plötsligt mycket bättre, och man kunde precis dricka upp det som var i glaset. ;) Efteråt drog vi grannarna igen där vi satt och pratade med dem en stund, innan vi gick tillbaka till 4an för att hämta fruktsalladen som blev kvar från efterrätten och sedan möta Elionore som skulle komma! När Elionore dykt upp gick vi tillbaka till 11an där det var fullt med folk, och där var vi till ca 8 på morgonen innan vi promenerade till 4an. Väl framme på 4an åt vi lite mat, och sedan kollade vi på film till 11. Efter det drog jag på mig träningskläder och traskade ut på en joggingrunda/promenad, fråga mig inte varför... Väl hemma igen så ställde vi oss och gjorde béarnaisesås, och sedan åt vi det med maten från kvällen före. Ojoj, det här blev inte lite text.. Jojjo och Elionore försvann framåt eftermiddagen, och då gick jag till 11an. Somnade vid 8 på kvällen så där lagom trött. Haha, det är inte värt att dygna.
-
Dagarna efter har varit sega och jag har varit på 4an och rensat bland alla mina saker och packat ner mitt liv i kartonger. Vi har även hunnit med Ö&B, Rusta och Willy's där jag handlat 4 dvd-filmer och lite annat smått & gott :)
-
Idag har varit lite av en turdag måste jag säga. Först håller jag på att tappa mobilen i toaletten, och sedan, när jag håller på att rensar hittar jag den här...
Blir först glad, sedan ser jag att sista inlösningsdagen var 1 februari 2011.
-
25:- är inte direkt mycket, men det kunde ha blivit miljoner!! Nej, nu tänker vi inte så. 25:-, vem bryr sig?
-
Har hunnit med att städa rummet här på 11an idag också, men kan inte säga att det finns mycket plats för mina saker än så länge, så det jag har här hamnar mitt på golvet! En mammas dröm! ;)
Och just nu halvligger jag i sängen och trängs med saker som inte får plats på golvet. I'm living on the edge. Bokstavligt talat.

Snart mat, tror jag. Är sjukt hungrig, så jag hoppas att det är klart snart! Idag mjölkstuvade makaroner och korv, mums :)
-
Imorgon blir det att fortsätta rensa rum, och förhoppningsvis se en film, om jag hinner med det. Ska försöka hinna med det idag också, mys :love:
-
Puss!

Smart att blogga nu.

Publicerad 2012-01-01 13:13:14 i Min vardag & annat okategoriserat


Egentligen borde jag inte blogga nu, av olika anledningar... Var ute och joggade för en liten stund sedan, och det var skönt. Dock förstår jag inte varför alla kollade lite konstigt på mig?! Kan det vara för att jag är sminkad, för att jag är grymt pigg, för att jag är supersnygg just nu eller för att det är dagen efter nyår? Blev helt vit i ansiktet av all snö som nu bestämt sig för att sugas mot marken. Har inte gått och lagt mig än som några kanske förstår.. Och trött är jag, men ändå inte, känner mig inte helt pigg från nattens insluk. Så där ja! Nu har vi skapat ett nytt ord också. Insluk. Skulle sitta fint med lite fläskfilé, potatis och béa-sås nu!! Ja, det är bara att gå till köket så hittar vi det på köksbordet som vi så fint plockade fram någon gång under natten.
Igår kväll kände vi att vi hade brist på béarnaisesås...


Vacker förrätt. Eller ja, det var i alla fall gott! Kex med olika cream cheese på :)


Huvudrätt var fläskfilé med potatis, rotfrukter och grönsaker i ugn med béa. Mums!


Efterrätten! Mega-fruktsallad med glass, vaniljvisp och maränger :)






En stund innan vi skulle plocka undan glassen.


Och så här såg det plötsligt ut efter ett bra tag när vi lyckats glömma glassen...



Jordgubbe och citron! :love:


Nu tänkte jag göra något kul, kanske ställa mig och laga lite béa-sås :) Och sedan äta lite maränger. Yummy!
GOTT NYTT ÅR!! :*



Om

Min profilbild

Emma Bengts

Jag heter Emma, jag är 17 (snart 18) år och bor i Dalarna! Jag läser just nu till undersköterska, så den mesta tiden av mitt liv går till plugg. Annars bakar jag, allt från tårtor, cupcakes, kakor och bullar till bröd, kex, chips osv. Träning är också ett stort intresse hos mig, och även matlagning, foto, hälsa i allmänhet, skönhet osv! Funderingar eller frågor? [email protected]

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela