Emma Bengts

Live the life you love, and love the life you live!

Nutellafrosting

Publicerad 2013-01-27 18:04:00 i Mat & bak

Den här frostingen är så himla god!! Smakar nutella (såklart), men inte så starkt som ren nutella gör, utan helt perfekt mycket!

 

Du behöver:

 

60 gram rumsvarmt smör

120 gram Philadelphiaost

3-4 msk Nutella

4 dl florsocker

1 tsk vaniljessens/vaniljsocker

 

Vispa ihop alla ingridienser och tillsätt mer florsocker ev. mer nutella/philadelphia beroende på hur konsistensen blir. Den ska gå att spritsa! Sedan spritsar/smetar du på den där du vill ha den! Fungerar även på smörgås..

 

Receptet är taget från Bli Min Jäst!

 

Exempel på vad du kan ha den till:

 
 
 
 

Chokladkrosscupcakes

Publicerad 2013-01-27 17:54:00 i Mat & bak

Till pappa fyllde år gjorde jag de här! Det är glass i smeten, precis som i Muffin Suprise. Det är faktiskt samma recept, förutom att jag inte hade chokladbitar i den här!
 
 
Klicka in på bilden ovan för receptet!
 
I de här hade jag glassen chokladkross, och på cupcakesen hade jag nutellafrosting och ett halvt oreo-kex. :)
 
 
Så himla goda!!

Grattis i efterskott pappa!

Publicerad 2013-01-27 12:32:00 i Min vardag & annat okategoriserat

Igår fyllde min älskade pappa år, och enligt honom fyllde han 19! Jag åkte dit i fredags och firade honom lite med chokladkakan Death by cake, och igår med supergoda cupcakes! Marcus kom även dit med en prinsesstårta. Och så fick pappa en ganska stor godispåse av mig och Jimmy. Och så hade pappa 2 st godispåsar från julgransutdansningen, och i varje påse var det ca 1,1 kg. Helt sjukt! Så chokladkakan fick följa med till Jimmys familj, pappa och Gunilla kände att de inte kunde äta upp allt sött, haha! Chokladkakan försvann fort här, så får väl baka mer snart.. ;)
 
 
Så fint det är med vinter! Lite kallt dock..
 
 
 
 
 
 
Grattis igen pappa! KRAM!
 
 
 
 
 

Death by Chocolate

Publicerad 2013-01-25 18:27:00 i Mat & bak

 
Tänk er en kladdkaka. Utan kladd. Mer en chokladkaka. Fast så saftig att den nääästan är kladdig. Den här kakan bara MÅSTE ni prova, så sjuuukt god! Smakar starkt choklad, så kan ätas med lite glass eller vaniljsås om det skulle vara för starkt, vilket jag inte tycker.. :) Måste vara en av de godaste och lättaste kakan att göra! Det här är andra gången jag gör den - på en vecka... Går åt fort, så det måste vara ett bra betyg?
 
 
 
 
Här kommer receptet:
 
150 g smör
200 g choklad med 70% kakaohalt (Jag använde mig båda gångerna av hälften 70% choklad och hälften mörk blockchoklad)
2½ dl strösocker
4 ägg
1 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
½ dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 dl creme fraiche
 
Glasyr:
 
100 g choklad (jag använde mig av vit blockchoklad, eftersom kakan är gjord på mörk)
1 dl vispgrädde
ev. kokos och/eller strössel
 
Smält smör och ta av kastrullen från plattan. Bryt chokladen i bitar, ha i det i smöret och rör om tills allt smält.
 
Vispa ägg och socker och ha sedan i chokladsmöret. Blanda i alla de andra ingridienserna. Häll upp i en form (jag använde silikonform, den slipper du smöra och bröa, annars gör du det med en vanlig form) och sätt in i ugnen i ca 30 min (ev. mer, beroende på hur din form ser ut). Ta ut, stjälp upp kakan på bakplåtspapper och låt svalna lite.
 
 
 
Gör under tiden glasyren:
 
Koka upp grädden och ta genast av den från plattan. Finhacka chokladen, ha i och rör om tills allt smält. Låt svalna lite innan du har på den på kakan. Strö då också över strössel eller liknande om du vill ha det på. Jag använde mig först av Dr.Oetkers Winter-strössel, och sedan vanligt strössel, blandade färger, också från Dr.Oetkers.
 
Låt kakan vara rumstempererad en bra stund innan du serverar den, då blir den godast! Eller så låter du helt enkelt bli att stoppa in den i kylen! :)
 
 
Helt sjuuuukt saftig! Såå god! Mums!
 
 
Receptet hittade jag på min favoritbakblogg Bli Min Jäst !

Om

Min profilbild

Emma Bengts

Jag heter Emma, jag är 17 (snart 18) år och bor i Dalarna! Jag läser just nu till undersköterska, så den mesta tiden av mitt liv går till plugg. Annars bakar jag, allt från tårtor, cupcakes, kakor och bullar till bröd, kex, chips osv. Träning är också ett stort intresse hos mig, och även matlagning, foto, hälsa i allmänhet, skönhet osv! Funderingar eller frågor? [email protected]

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela