Emma Bengts

Live the life you love, and love the life you live!

Citronmarängcupcakes

Publicerad 2012-06-04 19:49:36 i Mat & bak


12 st normalstora muffins.

Du behöver:

115 g smör, rumstempererat
drygt 1 dl (100 g) strösocker
2 ägg
2 dl (115 g) vetemjöl
rivet skal och saften av 1 citron
3 msk lemon curd

Granering:

1 3/4 dl (150 g) strösocker
2 äggvitor


Sätt ugnen på 180 grader. Ställ muffinsformar på en muffinsplåt eller en vanlig plåt.

Vispa ihop smör och socker i en skål till en vit och pösig smet.



Slå sedan i äggen, ett i taget.


Rör ner mjölet.



Tillsätt sedan rivet citronskal och citronsaft.



Lägg en rejäl klick smet i formarna, men spara lite!


Gör en fördjupning i mitten med hjälp av baksidan av en sked och klicka ner lite lemon curd. 

Fördela resten av smeten i formarna. De översta är övertäckta.


Grädda ca 17 min till muffinsen rest sig och är gyllenbruna. Kontrollera att de är klara med en provsticka. Lägg för att svalna på galler.

Så här såg mina ut när de var klara, helt bleka, men torra inuti, vågade inte göra de torrare bara för färgens skull.




Lägg socker och äggvitorna i en skål och placera den över en kastrull med sjudande vatten. Vispa hela tiden med elvisp i ca 5 min tills blandningen är tjock och blank och så fast att den inte ändrar form.




Fyll en garneringsstrut med stjärnformat munstycke med maräng och spritsa ut på muffinsen. Eller fördela marängen på muffinsen med en sked. Marängen stelnar efterhand. För mjukare maräng räcker det att muffinsen får stå i 30 min. För hårdare maräng behöver de stå i minst 3 timmar.





Vääldigt goda!

Uppdaterar med fler bilder sen!

Marängwhoopies

Publicerad 2012-06-04 16:55:44 i Mat & bak



Maräng:

2 äggvitor
150 g (1 3/4 dl) strösocker

Citronfyllning:

2 äggulor
½ tsk grädde
ca 6 msk florsocker + mer om det behövs
Några droppar citronarom


1. Lägg socker och äggvitorna i en skål och placera den över en kastrull med sjudande vatten. Vispa hela tiden med elvisp i ca 5 min tills blandningen är tjock och blank och så fast att den inte ändrar form. Fyll en garneringsstrut eller en plastpåse med maräng och spritsa ut runda plattor. Storlek väljer du själv, men jag rekommenderar små, eftersom de blir väldigt söta. Plattorna ska vara lika stora. Låt stelna i minst 3 timmar.




2. Vispa äggulorna fluffiga, vispa sedan i grädden. Tillsätt så mycket florsocker som behövs, ca 6 msk, konsistensen ska vara tjock men lite flytande. Ha till sist i citronaromen efter smak. Bred ut på en marängplatta och tryck ihop med en annan. Ställ in i kylen i minst 1 timme, och kolla till ibland, för plattorna kan glida isär innan det stelnat.



Gör fyllningen när som helst, men minst 1 timme innan du ska bjuda på dina Whoopies.

3. Mumsa i dig allt! Supersött, perfekt för sockerälskaren!



Om

Min profilbild

Emma Bengts

Jag heter Emma, jag är 17 (snart 18) år och bor i Dalarna! Jag läser just nu till undersköterska, så den mesta tiden av mitt liv går till plugg. Annars bakar jag, allt från tårtor, cupcakes, kakor och bullar till bröd, kex, chips osv. Träning är också ett stort intresse hos mig, och även matlagning, foto, hälsa i allmänhet, skönhet osv! Funderingar eller frågor? [email protected]

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela