Death by Chocolate

Här kommer receptet:
150 g smör
200 g choklad med 70% kakaohalt (Jag använde mig båda gångerna av hälften 70% choklad och hälften mörk blockchoklad)
2½ dl strösocker
4 ägg
1 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
½ dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 dl creme fraiche
Glasyr:
100 g choklad (jag använde mig av vit blockchoklad, eftersom kakan är gjord på mörk)
1 dl vispgrädde
ev. kokos och/eller strössel
Smält smör och ta av kastrullen från plattan. Bryt chokladen i bitar, ha i det i smöret och rör om tills allt smält.





Vispa ägg och socker och ha sedan i chokladsmöret. Blanda i alla de andra ingridienserna. Häll upp i en form (jag använde silikonform, den slipper du smöra och bröa, annars gör du det med en vanlig form) och sätt in i ugnen i ca 30 min (ev. mer, beroende på hur din form ser ut). Ta ut, stjälp upp kakan på bakplåtspapper och låt svalna lite.








Gör under tiden glasyren:
Koka upp grädden och ta genast av den från plattan. Finhacka chokladen, ha i och rör om tills allt smält. Låt svalna lite innan du har på den på kakan. Strö då också över strössel eller liknande om du vill ha det på. Jag använde mig först av Dr.Oetkers Winter-strössel, och sedan vanligt strössel, blandade färger, också från Dr.Oetkers.
Låt kakan vara rumstempererad en bra stund innan du serverar den, då blir den godast! Eller så låter du helt enkelt bli att stoppa in den i kylen! :)